Samsungin entinen pomo iskee Galaxy-puhelimien heikoimpaan kohtaan

1
Manu Pitkänen

Samsungin entinen pomo iskee Galaxy-puhelimien heikoimpaan kohtaan
Samsung sai viime vuonna kokea nahoissaan, mitä halpoja laitteita valmistavien paikallisten älypuhelinmerkkien oikein tarkoittaa. Kiinassa Xiaomi on lyhyessä ajassa napannut huomattavan osuuden maailman suurimmista älypuhelinmarkkinoista ja Intiassa samankaltaisen tempun on tehnyt Micromax, joka on nyt hakemassa sijoittajilta lisärahoitusta asemansa vahvistamiseksi.

Xiaomin tapaan Micromaxin myyntivalttina on ollut kyvykkäät ja hyvin edulliset Android-puhelimet, joiden avulla intialaisyhtiö on saanut kasvatettua markkinaosuuttaan noin 20 prosentin tietämille. Riippuen siitä minkä markkinatutkimusyhtiön lukuja uskoo, Micromax on Intian suurin tai toiseksi suurin älypuhelinmerkki. Ykköspaikasta kilpailee tiukimmin Samsung, jonka Intian aluejohtaja Vineet Taneja siirtyi Micromaxin toimitusjohtajaksi viime kesänä.

Taneja tietää hyvin yhtiön nykyisen "halpaa ja hyvää" -strategian heikkouden: vaikka se takaakin hyvän volyymin, ei puhelimista jää firmalle kovin kummoista katetta. Taneja aikookin suunnata sijoittajilta kerättävän uuden rahoituksen Intian sisämarkkinoille tarkoitettujen ohjelmistojen ja verkkopalveluiden kehitykseen.



Ohjelmistojen ansiosta Micromax yrittää erottautua muista puhelinmerkeistä ja varmistaa, että Micromaxin asiakkaiden seuraavakin puhelin tulee Micromaxilta. Samankaltaista sitouttavaa strategiaan hyödyntävät jo Apple ja Xiaomi, Samsungille ohjelmistokehitys on ollut suuri kipupiste ja selittänee sen puhelinmyynnin rojahtamisen viime vuonna.

Micromaxin erottautumistapoihin näyttäisi parin puhelinmallin perusteella kuuluvan esimerkiksi Cyanogen OS -käyttöjärjestelmä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Minä? (vahvistamaton)

1

Lainaus:


Samsung sai viime vuonna kokea nahoissaan, mitä halpoja laitteita valmistavien paikallisten älypuhelinmerkkien oikein tarkoittaa.

Mitä h"#¤%&½½ä tämä lause tarkoittaa?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.