Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Seuraavan iPhonen suoritin valmistetaan taas Samsungilla

Manu Pitkänen

Seuraavan iPhonen suoritin valmistetaan taas Samsungilla
Korealaisella ja taiwanilaisella medialla on ollut viime kesästä lähtien vetäneet kissan häntää siitä, tehdäänkö tämän vuoden iPhonen A9-järjestelmäpiiri TSMC:n vai Samsungin tehtailla. Bloombergin haastattelemien lähteiden mukaan Samsung näyttäisi napanneen Applen tilaukset tänä vuonna.

Apple valmisti pitkään piirinsä Samsungilla, kunnes viime vuonna se vaihtoi A8-suorittimen valmistajan TSMC:hen. Bloombergin tietojen perusteella valmistajan vaihto oli vain väliaikainen ja Samsung palaa Applen piirivalmistajaksi tänä vuonna. Suurin osa A9-piireistä valmistetaan Samsungin Giheungissa (Etelä-Korea) sijaitsevassa tuotantolaitoksessa 14 nanometrin tekniikalla, mutta myös Globalfoundries on saamassa osan valmistusvastuusta.
Viime vuonna Samsung ja Globalfoundries kertoivat aloittavansa yhteistyön 14 nanometrin 3D-transistoreissa. Yhteisen tuotantotekniikan ansiosta molempien yhtiöiden kapasiteettia voidaan käyttää samojen piirien valmistuksessa.

Paluu Samsungin kainaloon voi kuitenkin olla vain väliaikaista. TSMC:n hallituksen puheenjohtaja Morris Chang kertoi viime vuoden lopulla, että yhtiö menettää osan kaikkein kehittyneimpien piirien tilauksista Samsungille, mutta se odottaa olevansa niskan päällä taas vuonna 2016. Lausahduksen perusteella Applen voidaan spekuloida käyttävän A10-piirissä TSMC:n kehittyneempää 16 nanometrin FinFET+-tekniikkaa.

Intelin, TSMC:n ja Samsungin odotetaan siirtyvän 10 nanometrin tuotantotekniikkaan vuonna 2017.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja