iPhonet ja iPadit eivät pelastaneet Sharpin näyttöbisnestä

Manu Pitkänen

iPhonet ja iPadit eivät pelastaneet Sharpin näyttöbisnestä
Isojen japanilaisten näyttöpaneelivalmistajien ajauduttua ongelmiin vuonna 2011, päätti valtio pelastaa niiden liiketoiminnan perustamalla Japan Display -nimisen yrityksen, johon yhdistettiin Sonyn, Toshiban ja Hitachin LCD-näyttövalmistus. Sharp on onnistunut sinnittelemään itsenäisenä, mutta nyt sekin voi joutua hakemaan valtiolta apua.

Wall Street Journalin tietojen mukaan Sharp ei ole pystynyt kilpailemaan Japan Displayn ja korealaisten näyttövalmistajien kanssa, minkä vuoksi se toivoisi nyt tukea valtiolliselta INCJ:ltä, joka hoiti jo aiemmin Sonyn, Toshiban ja Hitachin LCD-bisneksen pelastamisen. Sharpin pelastamissuunnitelmaan perusteella osa LCD-liiketoiminnasta irrotettaisiin omaksi yhtiöksi.

Ongelmia aiheuttaa pienet ja keskisuuret näyttöpaneelit, eli käytännössä älypuhelimissa ja tableteissa käytettävät näytöt. Vaikka niiden kokonaiskysyntä kasvaakin, ei kasvu ole satanut Sharpin laariin. Sharp on valmistanut näyttöjä Applen laitteisiin, mutta yhtiö on yrittänyt vähentää riippuvuuttaan iPhoneista ja iPadeistä. Japan Display kertoi aiemmin rakentavansa uuden LCD-tehtaan, jonka tuotanto on menossa markkinahuhujen mukaan Applen laitteisiin.



Sharp on yrittänyt edistää IGZO-tekniikalla tuotettuja LCD-näyttöjä, mutta suurin osa laitevalmistajista on päätynyt käyttämään LTPS-tekniikalla tuotettuja näyttöjä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
169 € DNA
199 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Sony Xperia 10 IV – hinta laskenut -19%

Sony Xperia 10 IV
329 € Proshop
399 € Hobby Hall
447 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.