Galaxy S6:n kysyntä ylitti odotukset – Suomessakin myydään jo "ei-oota"

Manu Pitkänen

Galaxy S6:n kysyntä ylitti odotukset – Suomessakin myydään jo ei-oota
Samsung mobiiliyksikköä johtavan J.K. Shinin mukaan viikonloppuna myyntiin tulleet Galaxy S6 -puhelimet ovat käyneet erityisen hyvin kaupaksi ja kysyntä on ollut odotettua parempaa. Hän ei kuitenkaan halunnut kommentoida puhelimien tarkkoja ennakkotilauslukuja Reutersille.

Shinin mukaan etenkin lyhyellä aikavälillä puhelimen saatavuus voi olla heikkoa. Etenkin kaarevanäyttöinen Galaxy S6 edge on kärsinyt tuotanto-ongelmista. Valmistuskapasiteettia on kuitenkin tarkoitus kasvattaa kysyntää vastaavalle tasolle mahdollisimman nopeasti.

Suomalaisissa verkkokaupoissa Galaxy S6:n varastotilanne näyttää moninpaikoin varsin heikolta. Esimerkiksi Verkkokauppa.comilla eri väri- ja tallennustilavariaatioiden saatavuus vaihtelee niin Galaxy S6:n kuin Galaxy S6 edgen kohdalla kahdesta neljään viikkoon. Saunalahdella tilanne on samansuuntainen: verkkokaupan mukaan saatavilla on vain mustaa ja valkoista 32 gigatavun Galaxy S6:ta. Gigantin verkkokaupassa monien mallien kohdalla toimitusten kerrotaan alkavan 21. tai 24. huhtikuuta.



Kaikkein paras saatavuustilanne on DNA:lla, josta lähes malli kuin malli on saatavilla 2–5 päivässä. DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikon Puhelinvertailulle kertomien tietojen mukaan Galaxy S6:n kysyntä on ollut hyvällä tasolla ja peräti 70 prosenttia kysynnästä on kanavoitunut kalliimpiin Galaxy S6 edge -malleihin.

Elisan puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkin mukaan uusien Galaxyjen kysyntä on ollut korkeammalla tasolla Galaxy S5:een verrattuna ja kysyntä on jakaantunut tasan tavallisen Galaxy S6:n sekä Galaxy S6 edgen kesken.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.