>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suunnittelija paljasti: Miksi Windows Phonen sovellukset muuttuvat täysin?

1
Manu Pitkänen

Suunnittelija paljasti: Miksi Windows Phonen sovellukset muuttuvat täysin?
Windows 10:n puhelinversion ulkoasu ei ole nykytiedon mukaan muuttumassa oleellisesti Windows Phonesta, mutta sen sijaan sovellusten käyttöliittymä ja käyttötavat ovat vaihtumassa. Universaaleiden sovellusten myötä Lumioidenkin sovellukset alkavat muistuttaa aiempaa enemmän iOS- ja Android-sovelluksia.

Windows Phonen Office-ohjelmien suunnittelutyössä mukana ollut ex-työntekijä järjesti hiljattain Redditissä AMA-tilaisuuden, jossa kiinnostuneet pääsivät tivaamaan sisäpiiritietoa Windows Phoneen liittyen. Kyselysessiossa selvisi muun muassa se miksi Microsoft näyttäisi hylkäävän Windows Phonessa hyödynnetyn käyttömallin ja siirtyy androidmaiseen malliin, jonka yhtenä keskeisenä elementtinä on "hampurilaiskuvakkeen" taakse piilotetut valikot.

Nimettömänä pysytelleen (mutta Redditille vahvistetun) suunnittelijan mukaan Windows Phone -sovellusten käyttömalli on uniikki mobiilikäyttöjärjestelmissä eikä Microsoftilla oltu innokkaita luopumaan tästä piirteestä. Statistiikka kuitenkin osoittaa, ettei se toimi keskimääräisille käyttäjille, jotka kaipaavat sovellusten yläreunaan navigointipalkin Androidin ja iOS:n tyyliin. Tähän asti Windows Phonessa navigointi on hoidettu "karusellilla", jossa käyttäjän pitää pyyhkiä sivuttaissuunanssa löytääkseen kaipaamansa näkymän.AMA-tilaisuudessa suunnittelija kertoi myös, miksi hampurilaiskuvake on päädytty laittaa Windows 10 -sovelluksissa vasempaan yläkulmaan vaikka siihen on hankala ulottaa yhdellä kädellä. Tilastojen mukaan ihmiset käyttävät todellisuudessa puhelinta luultua vähemmän yhdellä kädellä, minkä takia sovellusten suunnittelu yhden käden käyttöön ei ole niin keskeistä, kuin voisi kuvitella. Vasen yläkulma on tyypillinen sijainti kuvakkeelle muillakin alustoilla, joten siksi se sijoitettiin sinne Windows 10:ssäkin.

Jos et jaksa lukea koko Reddit-viestiketjua, niin Paul Thurrot on koonnut siitä hyvän tiivistelmän.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

1

Lainaus:

Tilastojen mukaan ihmiset käyttävät todellisuudessa puhelinta luultua vähemmän yhdellä kädellä,


Puhutaanko tässä WP käyttäjistä ?

Lainaus:

Statistiikka kuitenkin osoittaa, ettei se toimi keskimääräisille käyttäjille, jotka kaipaavat sovellusten yläreunaan navigointipalkin Androidin ja iOS:n tyyliin.


Mistä tuo "statistiikka", siis toimimattomuudesta, vai kysely kaipaamisesta ?

Aijemmin hehkutettu käyttökokemus ja käytettävyys tutkimuksia.

Sitä mietin että madalletaanko kynnystä vaihtaa iOS/Androidista Winkkarii kymmppin, vai onko kyse siitä että WP käyttäjät haluaa hampurilaisia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.