Samsungille jättipotti: Valmistaa seuraavien Android-huippumallien piirit?

1
Manu Pitkänen

Samsungille jättipotti: Valmistaa seuraavien Android-huippumallien piirit?
Qualcomm menetti tänä keväänä ison asiakkuuden, kun Samsung päätti käyttää Galaxy S6:ssa Snapdragon 810:n sijaan sen omilla tehtailla valmistettuja Exynos-piirejä. Tulevaisuudessa muidenkin Android-lippulaivojen piirit saattavat olla Samsungin valmistamia, sillä Qualcomm aikoo valmistuttaa Snapdragon 820:n Samsungin tuotantolinjoilla.

Qualcomm julkisti Snapdragon 820:n jo MWC-messuilla maaliskuun alussa, paljastaen siinä käytettävän yhtiön omia 64-bittisiä Kryo-suoritinytimiä (nykyisissä piireissä käytetään ARM:n Cortex-ytimiä). Snapdragon 820:n kerrottiin käyttävän myös FinFET-transistoreita, mutta niiden tuotantotekniikka jätettiin avoimeksi. Näin ollen niiden valmistaja voi olla joko Samsung (yhteistyössä Globalfoundriesin kanssa) tai TSMC.

Snapdragonit on valmistettu tähän saakka TSMC:llä, mutta Re/coden sisäpiirilähteiden mukaan Snapdragon 820 aiottaisiin valmistaa Samsungin 14 nanometrin tekniikalla. Samaa tekniikkaa käytetään jo nyt Galaxy S6:ssa käytettävässä Exynos 7420 -piirissä.



Samsungin on nähty olevan TSMC:tä hieman edellä ensimmäisen sukupolven FinFET-tekniikassa, mikä tietysti puoltaisi siirtymistä Samsungin tekniikkaan. TSMC on tosin aloittamassa tuotannon omalla 16 nanometrin FinFET-tekniikalla jo tulevana kesänä. Bloombergin tietojen mukaan Applekin valmistaisi A9-piirinsä Samsungilla, joten ainakin piiritilauksia korealaiselle tuntuu riittävän: MediaTekia lukuun ottamatta seuraavat high-end-piirit valmistetaan Samsungin tekniikalla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Veikkaus1x2 (vahvistamaton)

1

Tämä on Samsungin suunta. Eli Samsungista tulee loppujen lopuksi puolijohteiden kokoonpanija. Veikkaan että muiden yksiköiden (mm. puhelinten valmistus) tulokset painuvat rajusti pakkaselle ja yksiköt lopetetaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.