Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galaxy S6:n modaus voi estää uuden ominaisuuden käytön

Manu Pitkänen

Galaxy S6:n modaus voi estää uuden ominaisuuden käytön
Älypuhelimien ohjelmiston vaihtamisesta ja muokkaamisesta on tullut oma alakulttuurinsa vuosien saatossa. Muokkaaminen onnistuu kun käyttäjä hankkii itselleen tarvittavat käyttöoikeudet ohjelmistoon eli puhelin "rootataan". Uusimpien Galaxy S6 -puhelimien roottaamisessa on kuitenkin omat haittapuolensa.

Galaxy-älypuhelimissa roottauksen nähdään vahingoittavan Samsungin puhelimien tietoturvasta huolehtivaa KNOX-palvelua. Roottauksesta jää merkintä KNOXiin ja sen perusteella palvelu todetaan epäluotettavaksi.

Koska Samsung käyttää KNOXia uusissa Galaxy S6 -puhelimissa Samsung Pay -mobiilimaksupalvelun kautta tehdyn maksuliikenteen suojaamiseen, estää puhelimen roottaaminen Samsung Payn käytön. Asiasta uutisoi SamMobile.

Galaxy S5:lle löydettiin niin sanottu Towelroot-temppu, jolla puhelimen pystyi roottaamaan vahingoittamatta KNOXia. Galaxy S6:lle tällaista keinoa ei vielä ole olemassa.Samsung Pay otetaan käyttöön tämän vuoden aikana Yhdysvalloissa ja Koreassa. Suomalaisia käyttäjiä Samsung Payn toimimattomuus ei siis ainakaan vielä kosketa, mutta se voi hyvinkin tulla vastaan tulevaisuudessa ja asia voi olla hyvä pitää mielessä käytettyä Galaxy S6:ta ostaessa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja