Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlesta tuli matkapuhelinoperaattori

1
Manu Pitkänen

Googlesta tuli matkapuhelinoperaattori
Google on esitellyt Project Fi nimisen hankkeen, minkä myötä internetjätti kurottautuu virtuaaliseksi matkapuhelinoperaattoriksi.

Uuden projektin tarkoituksena on tarjota yhdysvaltalaisille kuluttajille uudenlainen liittymäpaletti, jossa puheluista, tekstiviesteistä ja siirretystä datasta maksetaan kiinteää hintaa. Dataa voi siirtää huolettomasti samoilla ehdoilla ulkomaillakin (yli 120 maassa), mutta siirtonopeus on rajoitettu 256 kilobittiin sekunnissa. Puheluista ja tekstiviesteistä joutuu maksamaan erikseen.

Googlen puhelinliittymien erikoisuudeksi voidaan laskea sekin, että ennakkoon maksetusta datasiirrosta maksetaan hyvitystä, jos dataa ei tullut siirrettyä täysimääräisesti. Jos datan käyttökatto on esimerkiksi kolme gigatavua, mutta kuukauden aikana tulee käyttäneeksi vain puolet siitä, saa asiakas puolet hinnasta takaisin. Toisin sanoen datasta maksetaan käytön mukaan, mutta lähtökohtaisesti liittymässä käytetään kiinteää hintaa.

Puhelinliittymät toimivat Yhdysvalloissa sekä T-Mobilen että Sprintin verkoissa, eli Google ei ole avannut omaa matkapuhelinverkkoa. Liittymä käyttää aina alueen nopeinta verkkoa. Google on sekoittanut pakkaan myös Wi-Fi-tuen, joten jos alueen nopein verkko on langaton lähiverkko, niin silloin puhelin siirtää puhelut, tekstiviestit ja datan sitä kautta.Project Fin perusominaisuudet maksavat 20 dollaria kuussa ja siihen saa gigatavun lisää datasiirtoa 10 dollarin kuukausihintaan. Halvimmillaan liittymä maksaa siis 30 dollaria kuussa.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

1

Lainaus:

Project Fin perusominaisuudet maksavat 20 dollaria kuussa ja siihen saa gigatavun lisää datasiirtoa 10 dollarin kuukausihintaan. Halvimmillaan liittymä maksaa siis 30 dollaria kuussa


Onko tuo Giga lisää siis pakko ottaa ? Paljonko dataa on silloin yhteensä ?

Lainaus:

Google on sekoittanut pakkaan myös Wi-Fi-tuen, joten jos alueen nopein verkko on langaton lähiverkko, niin silloin puhelin siirtää puhelut, tekstiviestit ja datan sitä kautta.


Tuolloin varmaan tarvitaan jokin erityisesti tätä ominaisuutta tukeva puhelin ? UMAsta tuskin on kyse ja sekin kuoli jo vuosia sitten, jääden muutaman mallin tukemaksi. Tuoreempaa on toki viritteillä.

Tosin rivien välistä tulee mieleen että tässä uutisessa kyse puhtaasti pelkästä pakettidata mobiili yhteyksistä. joiden päällä sitten puhe ja lyhytviestit, eli ei tavanomaisen (äly)matkapuhelin liittymästä. (hätäpuhelut vaatii kyllä normipuhelun tuen)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja