Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Älypuhelimet johtavat elektroniikkamyyntiä, uusi rajapyykki rikotaan tänä vuonna?

Matti Vähäkainu

Älypuhelimet johtavat elektroniikkamyyntiä, uusi rajapyykki rikotaan tänä vuonna?
Tutkimusyhtiö GfK arvioi, että vuosi 2015 muistetaan elektroniikassa erityisesti älypuhelimista. Mikäli esimerkiksi Samsungin ja Applen voitonkulkua on seurannut viimeiset vuodet, niin tämä ei välttämättä tule yllätyksenä.

Yhtiön mukaan kuluttajaelektroniikka ja kännykät halpenevat, mutta älypuhelimissa odotetaan silti kasvua 1,5 prosenttia 859,12 miljardiin dollariin (n. 793 mjrd euroa). Eurooppa on niitä harvoja paikkoja, joissa GfK:n Jürgen Boyny odottaa laskua.
Euroopan älypuhelinmyynnin odotetaan tippuvan 2 prosenttia, kun Yhdysvalloista kasvua odotetaan 3 prosenttia. Afrikassa ja Lähi-idässä kasvun odotetaan olevan suurimmillaan 6 prosentissa.

Kaikkiaan puhelia myydään tutkimusfirma CCS Insightin mukaan tänä vuonna liki 6 prosenttia viime vuotista enemmän. GfK:n mukaan ensimmäistä kertaa historiassa matkapuhelimia myydään yli 2 miljardia.

GfK:n raportin mukaan kaikkiaan 114 miljoonaa puettavaa laitetta myydään kuluvana vuonna, ja suosio keskittyy tietysti älykelloihin.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja