Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

LG julkaisi nahasta ja huipputekniikasta koostuvan G4-älypuhelimen

Sami Koivunen

LG julkaisi nahasta ja huipputekniikasta koostuvan G4-älypuhelimen
LG on juuri esitellyt Lontoossa uuden LG G4 -huippupuhelimen.

LG G2- ja LG G3 -puhelimien tapaan G4 on ilmestyessään teknisiltä ominaisuuksiltaan aivan markkinoiden kärkipuhelimia.

Muodoiltaan G4 on hieman kaareutuva. Tapahtumassa kaarevuuden kerrottiin parantavan iskunkestävyyttä merkittävästi. G4:n mitat ovat 149,1 x 75,3 x 8,9 millimetriä ja painoa laitteella on 155 grammaa.

Puhelimen kvanttipisteillä tehostetulla QHD-resoluution (2560 x 1440) IPS LCD -näytöllä on kokoa 5,5 tuumaa. Näytön kontrastisuhde on 1500:1.

Useista muista tämän vuoden Android-huippupuhelimista poiketen G4:n järjestelmäpiirinä on Snapdragon 810:n sijaan kuusiytiminen Snapdragon 808 -piiri. RAM-muistia puhelimesta löytyy kolme gigatavua ja tallennustilaa 32 gigatavua. Tallennustila on kasvatettavissa microSD-korttipaikan ansiosta. G4:n sisältä löytyy irroitettavissa oleva 3000 milliampeeritunnin akku. Optimoidun Snapdragon-tekniikan ansiosta puhelin kykenee yli yhden päivän akunkestoon.

G4:n takaa löytyy 16 megapikselin kamera lasertarkennuksella ja f/1,8-aukkosuhteen optiikalla, joka LG:n mukaan mahdollistaa erityisen tarkat kuvat hämärissäkin kuvausolosuhteissa. Kameran salaman vieressä on värisensori (color spectrum sensor) tarjoamaan tarkemmat värit. Kamerasovelluksesta löytyy lisäksi nk. manual mode, jossa käyttäjä voi jopa säätää valotusaikaa ja mahdollisuus tallentaa kuvat RAW-muodossa. Puhelimen etupuolelta löytyy kahdeksan megapikselin selfie-kamera. Videon osalta G4 tukee 4K-videokuvausta.


Kuoren osalta LG kertoo G4:n tulevan keraamiseten vaihtoehtojen lisäksi myyntiin laadukkailla nahkakuorivaihtoehdoilla.

G4:n käyttöjärjestelmänä on Android 5.1 Lollipop, jonka päällä on LG:n uusi UX 4.0 -käyttöliittymä. UX 4.0:ssa on päivitetty erityisesti LG:n kamerasovellusta. Sovellus mahdollistaa esimerkiksi nopean kuvien oton napauttamalla äänenvoimakkuuspainiketta kahdesti, vaikka puhelin olisi lukittuna. Selfie-kuvaukseen on lisäksi tarjolla eleellä aktivoitava intervallikuvaus.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja