Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Älypuhelinmarkkina sai uuden uhrin: Nvidia lopettaa modeemien kehityksen

Manu Pitkänen

Älypuhelinmarkkina sai uuden uhrin: Nvidia lopettaa modeemien kehityksen
Älypuhelinpiirien kehityksestä on tulossa yhä harvemman joukon bisnestä, sillä Nvidia on ilmoittanut lopettavansa modeemien kehityksen. Grafiikkapiirien suunnittelija laajeni modeemeihin vuonna 2011 ostamalla brittiläisen Iceran. Yhtiö ilmoitti lehdistötiedotteessaan olevansa valmis myymään Iceran teknologian tai liiketoiminnan.

Noin 370 miljoonan dollarin arvoinen yrityskauppa näkyi Nvidian tuotteissa lähinnä Tegra 4i -järjestelmäpiirissä, jota käyttäviä kuluttajalaitteita ei markkinoille ole juurikaan päätynyt. Köykäisten tulosten valossa Nvidian päätöksen perusteet on helppo ymmärtää: älypuhelimissa jyrää Qualcomm, joka on paketoinut myymiinsä Snapdragon-piireihin oman modeemin.

Matkapuhelinpiireissä on nähty varsin paljon liikettä viime vuosien aikana. Intel osti saksalaisen Infineonin modeemiliiketoiminnan vuonna 2011 ja luonut sen pohjalta älypuhelimiin tarkoitettuja Atom-suorittimia. Nokia myi oman LTE-modeemibisneksen japanilaiselle Renesasille, jonka omistuksessa toiminta oli jatkuvasti lopetusuhan alla (sittemmin yksikkö myytiin Broadcomille, joka lopetti toiminnan nopeasti). Areenoilta on hävinnyt myös ST-Ericsson.Älypuhelimien keskeisimpien piirien kehitys on keskittynyt Qualcommille ja MediaTekille, minkä vuoksi modeemikehittäjille on löytynyt hyvin niukasti pelivaraa. Mustana hevosena on ollut Apple, joka kehittää iPhoneihin omia A-piirejä ja käyttää nykyään Qualcommin modeemeja. Useamman vuoden ajan on kuitenkin huhuttu, että Apple kehittäisi puhelimiinsa oman modeemin päästäkseen irti Qualcommin monopolista. Markkinoiden turbulenssin takia osaajia ainakin pitäisi olla saatavilla. Myös Samsung on ottanut askeleita omien modeemien suuntaan, esimerkiksi joissain Galaxy-puhelimissa käytetään yhtiön omia Shannon-piirejä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.