Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple on hyppäämässä mukaan geenitutkimukseen

Manu Pitkänen

Apple on hyppäämässä mukaan geenitutkimukseen
Keväällä Apple Watchin toisessa julkaisutilaisuudessa esitelty ResearchKit-hanke on laajenemassa tautitutkimuksesta geenitutkimukseen, kertoo MIT:n Technology Review -julkaisu. Geenitutkimusten aloittamisesta on tarkoitus kertoa kesäkuun alussa WWDC-tapahtumassa.

Jo nyt ResearchKitin avulla on alettu kerätä tietoa rintasyöpää, Parkinsonin tautia, astmaa ja diabetestä sairastavilta käyttäjiltä, mutta tulevaisuudessa sen kautta voidaan ohjata myös geenitutkimukseen liittyviä tutkimusohjelmia. Applen osuus on lähinnä tarjota tutkijoille ja lääkäreille tiedonkeruukanava (ResearchKit) eli se ei ole itse osallisena tutkimushankkeissa. Näin ollen Applella ei ole myöskään pääsyä kerättyihin tietoaineistoihin.

Apple on parin viime vuoden aikana rekrytoinut runsaasti lääketieteen osaajia riveihinsä. Tutkijoiden työn kuviteltiin aluksi liittyvän Apple Watchin kehonmittausominaisuuksiin, mutta ResearchKitin julkaisun myötä on selvinnyt, että Apple haluaa olla paljon tiiviimmin mukana terveystutkimuksessa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja