Viestisovellus Telegramilla on jo 62 miljoonaa aktiivista käyttäjää - oletko kokeillut?

Valtteri Ahonen

Viestisovellus Telegramilla on jo 62 miljoonaa aktiivista käyttäjää - oletko kokeillut?
Pikaviestisovellus Telegram on saavuttanut 62 miljoonan aktiivisen kuukausikäyttäjän rajapyykin. Vielä ollaan kaukana Whatsappin 800 miljoonasta, mutta tulokkaan nousu on ollut vauhdikasta.

Telegramin TechCrunchille antamien tietojen mukaan palvelussa lähetetään tätä nykyä päivittäin noin kaksi miljardia viestiä. Aktiivisuuden määrä on kutakuinkin tuplaantunut puolessa vuodessa. Samaan aikaan aktiivisia käyttäjiä on tullut 12 miljoonaa.

Telegram vaikuttaisi olevan erityisen suosittu Euroopassa ja Aasiassa. Yhtiön mukaan käyttäjäkunnassa näkyi selvä kasvupiikki kun Facebook osti Whatsappin.

Yksi syy Telegramin kasvavaan suosioon lienee sen tukemien alustojen määrä. Sovellus on saatavilla kaikille suurille puhelinjärjestelmille, iPadille, Linuxille, Macille ja Windowsille, minkä lisäksi siitä on vielä selainversio. Se eroaa esimerkiksi Whatsappista myös siinä, että viestit tallennetaan pilveen ja samat viestit ja liitteet ovat saatavilla miltä koneelta tahansa. Whatsapp puolestaan tallentaa viestit laitteeseen, ja vanhat viestit häviävät jos laite vaikkapa rikkoutuu tai vaihdetaan.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.