Lähes puolet myydyistä älypuhelimista ovat phabletteja

2
Aleksi Kauhanen

Lähes puolet myydyistä älypuhelimista ovat phabletteja
GfK:n uusimman raportin mukaan tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla käytimme rahaa älypuhelimiin noin 96 miljardia dollaria.

Suurin myyntikasvu tapahtui yli viisi tuumaisten luurien eli phablettien kohdalla. 166 miljoonaa kappaletta myytyä phabletia muodostaa myynneistä 47 prosenttia. Yhdysvaltojen myynneistä 70 prosenttia muodostui phableteista, yli kymmenen prosentin kasvu viime vuoden tulokseen verrattuna.

Suurin osa kasvusta johtuu viime vuonna julkaistujen iPhone 6 Plussan ja Nexus 6:n loistavista myyntiluvuista. Lisäksi HTC One M9:n ja Samsung Galaxy S6:n kaltaisten lippulaivatuotteiden ansioista phablettien suosio on hurjassa kasvussa.

Phabletti on puhelimen ja tabletin yhdistelmä. Jos puhelimen näytön tuumakoko on viisi tai yli, luokiteltiin luuri phabletiksi tässä tutkimuksessa.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

2

Tehdään lippulaivoista, eli myydyimmistä malleista juuri 5" rajan ylittäviä, jolloin tilastollisesti phabletteja myydään eniten. Tästä tehdään johtopäätös, että kansa haluaa phabletteja ja pienemmät näyttökoot voidaan hävittää mallistoista pois. Hallitsematon näyttökokojen kasvaminen jatkuu, mutta bisnes on bisnestä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.