Tuleva Snapdragon päihittää neljällä uuden kymmenytimisen piirin

1
Matti Robinson

Tuleva Snapdragon päihittää neljällä uuden kymmenytimisen piirin
Hiljattain taiwanilainen piirivalmistaja MediaTek esitteli ensimmäistä deca-core-suorittimella varustettu Helio X -järjestelmäpiiriä. Tiedämme myös, että Qualcomm tulee vastaamaan haasteeseen omilla huippupiireillään, jotka pyrkivät parantamaan Snapdragon 800 -sarjan mainetta. Uudet tiedot kuitenkin kertovat, ettei ainakaan Helio X20 -järjestelmäpiiristä ole haastetta Qualcommin tulevalle parhaimmistolle – joskaan niin ei todennäköisesti ole edes tarkoitus.

Techgadgetsz.comin julkaisema vuotokuva esittelee speksivertailua MediaTekin kymmenytimisen Helio X20:n ja MSM8996-mallinumerolla tunnetun Snapdragon 820:n välillä. Tiedoista selviää, että vaikka uusi Helio-piiri on varustettu peräti kymmenellä suoritinytimellä, niin sen ei ole edes tarkoitus kilpailla aivan huippuja vastaan.



Helio X20 on valmistettu 20 nanometrin valmistustekniikalla, joka on merkittävästi tehottomampi tekniikka kuin Qualcommin käyttämä 14 nm FinFET -tekniikka. Suoritinytimistä vain kaksi on A72-ytimiä ja loput kahdeksan tehottomampia A53-ytimiä. Qualcommilla tarjolla on puolestaan neljä Kryo-ydintä, joista kaikista löytyy huimasti puhtia.

Muissakin ominaisuuksissa Snapdragon ottaa niskalenkin taiwanilaisten keskisarjan suorittimesta. Snapdragon tukee DDR3-muistin sijaan LPDDR4-muistia ja nopeampaa LTE:tä (Cat 10 vs Cat 6).

Kumpaakin suoritinta voidaan odottaa mahdollisesti jo syksyllä markkinoille. Qualcomm ei tosin ole vahvistanut mitään virallisesti Snapdragon 820 -piiristä


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
jaakopsoni (vahvistamaton)

1

Mediatekin räpellyksiin ei kannata edes koskea niiden kanssa ei toimi suurin osa sovelluksistakaan ja niiden tukikin on vajaavainen. Snapdragon se olla pitää eikä mediatekin tai hulivilivein suorittimet. omassaa puhelimessanikin on vielä tykki snapdragon 800 suoritin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.