Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple lisäämässä Watch-älykelloon uusia ominaisuuksia

Manu Pitkänen

Apple lisäämässä Watch-älykelloon uusia ominaisuuksia
Jos huhtikuussa myyntiin tullut Apple Watch -älykello tuntui puolivillaiselta tuotteelta, niin se saattoi johtua ihan siitä, että se oli sellainen enemmän tai vähemmän. Apple joutuu ilmeisesti aikataulusyistä julkaisemaan muutamia avainominaisuuksia ohjelmistopäivityksenä.

Apple vahvisti jo aiemmin, että tämän vuoden aikana sovelluskehittäjät pääsevät väsäämään natiiveja kellosovelluksia iPhonessa suoritettavien ohjelmien sijaan/lisäksi. Niiden lisäksi Apple aikoo avata Watchin "komplikaatiot" kehittäjille. Komplikaatioilla tarkoitetaan pikkuruisia widgettejä, joita esitetään kellotaulun kulmissa. Ne voivat ilmentää esimerkiksi säätä, Kuun vaihetta, aktiivisuutta jne.

9to5macin tietojen mukaan Twitter on ainakin luomassa omaa komplikaatiota, mutta jutusta ei selvinnyt tarkalleen onko pienoisohjelmat tarkoitus avata kaikille vai työstetäänkö niitä vain tarkkaan valittujen kehittäjien kanssa.Luvassa on myös niin sanottu Find my Watch -palvelu, jonka avulla käyttäjä voi etsiä, lukita tai tyhjentää hävinneen kellon. Ei ole kuitenkaan täysin selvää miten palvelu toimii, sillä Watchissa ei ole omaa GPS-sensoria vaan se tukeutuu paikkatiedossa iPhonen syöttämään dataan. Kello voisi kuitenkin ilmoittaa värinällä, mikäli omistaja harhautuu liian kauaksi iPhonestaan.

Applen suunnitelmiin kuuluu myös terveys- ja kuntoiluaiheisten ominaisuuksien lisääminen Apple Watchiin. Osa ominaisuuksista vaatii uusia rautatason ratkaisuja. Apple yrittää rakentaa Watchiin esimerkiksi verenpaine-, verensokeri ja happikylläisyysmittausta.

9to5mac kertoo jutussaan lisäksi, että Apple on rakentanut uuden Apple TV -medialaitteen lisäksi Xcode-ohjelmointiohjelmistoonsa niin sanotun TVKitin, joka mahdollistaa Apple TV -sovellusten värkkäämisen. Tähän asti medialaitteelle ei ole pystynyt vapaasti luomaan omia ohjelmia.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.