Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple osti uuden sukupolven GPS-paikannusta kehittäneen yhtiön

Manu Pitkänen

Apple osti uuden sukupolven GPS-paikannusta kehittäneen yhtiön
Apple on ostanut tarkennettua GPS-paikannusta kehittäneen Coherent Navigation -yhtiön. Ilmeisesti tämän vuoden alussa toteutuneen kaupan jäljille pääsi ensimmäisenä MacRumors.com-sivusto. The New York Timesille annetun kommentin mukaan Apple "ostaa silloin tällöin pienempiä teknologiayrityksiä".

Vuonna 2008 perustettu Coherent Navigation kehitti muun muassa Iridiumin satelliitteja hyödyntävää paikannusmenetelmää, joiden avulla kohteen sijainti voidaan määrittää alle 10 senttimetrin tarkkuudella. Paikannustarkkuuden lisäksi Coherent Navigation kehitti menetelmiä, joiden avulla voidaan ehkäistä GPS-laitteiston huijaamista väärennetyillä signaaleilla.

Se miksi Applea kiinnostaa tämänkaltainen teknologia, on vielä avoin kysymys. Älypuhelimissa ja tableteissa GPS-paikannus on jo nyt "tarpeeksi" tarkka, joten yrityskauppa liittynee johonkin muuhun projektiin. Yhtenä veikkauksena on esitetty itsestään ajavaa sähköautoa, jollaista Apple ilmeisesti kehittää parhaillaan. Tarkkaa GPS-signaalia voidaan hyödyntää esimerkiksi tarkemman karttadatan keräämisessä.Viime viikolla Irish Independent kertoi Applen suunnittelevan isoa laajennusprojektia Corkissa sijaitsevaan tuotantoyksikköön jo päätetyn 300 miljoonan dollarin laajennostyön lisäksi. Samalla Apple julkaisi työpaikkahakemuksen, jossa haetaan auto-, ilmailu- tai robotiikkateollisuuden osaajaa Corkiin.

Applen on kerrottu myös sopivan rekrytointikiistan autojen akkuja kehittävän A123 Systemsin kanssa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.