Uusi nettiselain poistaa mainokset Androidissa

Manu Pitkänen

Uusi nettiselain poistaa mainokset Androidissa
Suosittua nettimainoksia estävää AdBlock Plus -selainlaajennosta kehittävä Eyeo on julkaissut oman nettiselaimen Androidille. Kuten odottaa saattaa, tulee Firefoxin Android-version pohjalta rakennetun selaimen mukana esiasennettu mainosblokkeri.

AdBlock Plus -ohjelma oli jo aikaisemmin saatavilla Androidille, mutta Google poisti sen sovelluskaupastaan koska se rikkoi sopimusehtoja. Google Playn ehtojen mukaan kaupassa jaettavat sovellukset eivät saa häiritä tai vaikuttaa muiden sovellusten toimintaa, mitä mainosblokkerit kiistatta tekevät. Oman selaimen AdBlock-selain ei riko tätä ehtoa, sillä se estää vain selaimella käytettävien nettisivujen mainokset.

AdBlock Browser on tällä hetkellä beta-vaiheessa. Selaimen testaajaksi pääsee liittymällä selaimen Google+-ryhmään ja seuraamalla ryhmästä löytyviä liittymisohjeita.Laajennoksen liiketoimintamalli on herättänyt monissa närkästystä, sillä ohjelman kehitystä rahoitetaan päästämällä tiettyjä mainoksia suodattimien läpi (tästä etuoikeudesta mainosverkko joutuu maksamaan laajennoksen kehittäjälle).

AdBlock Browser voidaan tulevaisuudessa nähdä muillakin alustoilla, mutta mitään lupauksia iOS- tai Windows-versioista kehittäjä ei halua vielä tehdä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.