Tulevaisuudessa puhelin voidaan avata aivoaaloilla

1
Aleksi Kauhanen

Tulevaisuudessa puhelin voidaan avata aivoaaloilla
Tämän päivän puhelintrendeihin lukeutuu sormenjäljellä tunnistautuminen. Teknologia on osoittautunut nopeaksi ja helpoksi tavaksi vahvistaa muun muassa salasanoja ja maksujasi. Mutta mikä on tulevaisuuden trendi? Maailmassa, jossa vaivattomuus ja esteettömyys ovat päivän sanoja.

New Scientistin raportin mukaan aivoaallot ovat seuraava askel mobiilitunnistuksessa. Tämä johtuu siitä, että jokaisen ihmisen aivoaallot ovat täysin uniikkeja erilaisista reaktioista johtuen.

Raportti laadittiin laajan testin perusteella, jossa vapaaehtoisia pyydettiin lukemaan lista kirjainsanoja. Samaan aikaan tietokone luki erilaiset reaktiot testattavien aivoissa. Testin mukaan jokaisen henkilön aivoaallot olivat uniikkeja 94 prosentin tarkkuudella.

Tämä tarkoittaa, että tulevaisuudessa aivoaaltoja voidaan käyttää datan suojeluun, vaikka 94 prosentin tarkkuuus huolestuttaa ihmisiä tällä hetkellä. Testin laatinut Blair Armstrong kertoi kuitenkin tämän olevan erittäin lupaava aloitus ja ennustaa tarkkuuden paranevan ajan myötä.Lisää itse testistä voit lukea täältä. Mitä mieltä sinä olet? Kerro se meille kommenteissa!


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 10 – hinta laskenut -47%

Realme 10
149 € CDON
312 € Hobby Hall
371 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10 Pro
600 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 992 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.