Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iOS 9:n uusi ominaisuus haastaa Google Now'n

Manu Pitkänen

iOS 9:n uusi ominaisuus haastaa Google Now'n
Apple rakentaa parhaillaan Google Now -kloonia iPhoneissa ja iPadeissä käytettävää iOS 9 -käyttöjärjestelmään, kertoo 9to5macin Mark Gurman. Proactive-työnimellä tunnetun ominaisuuden ideana on kerätä henkilökohtaisia tietoja laitteisiin asennetuista sovelluksista ja tarjota sen pohjalta arkea helpottavia ohjeita tai tietoa.

Proactive voisi esimerkiksi napata kalenteriin tallennetusta merkinnästä tapaamispaikan ja kertoa sen pohjalta kuinka kauan matkan taittamiseen kestää nykyisestä sijainnista. Ominaisuus osaa myös mukautua Nokian Z Launcherin tyylisesti käyttörutiineihin sopivaksi: Jos käyttäjä aloittaa aamunsa avaamalla Facebook-sovelluksen, tarjoaa Proactive oikopolun ohjelmaan.

Ilmeisesti kotinäkymän vasemmalle puolelle lisättävä ominaisuutta on rakennettu hiljalleen muun muassa Cue-yritysoston pohjalta. Proactive on saamassa myös hakukentän, jolla on tarkoitus terästää Spotlight-hakujen määrää. Vielä ei tiedetä aikooko Apple säilyttää Proactive-nimen vai hyödynnetäänkö ominaisuuden kohdalla nykyisiä Spotlight- tai Siri-brändejä.Apple on myös lisäämässä karttapalveluunsa HEREn City Lensiä muistuttavan laajennettua todellisuutta hyödyntävän ominaisuuden. Kun käyttäjä osoittaa puhelimellaan jotakin kadunpätkää kohti, hän näkee samalla mitä palveluja kadulta löytyy.

Sirin avaamista sovelluskehittäjien käyttöön on myös mietitty Applella ja jonkinlainen rajoitettu rajapinta on ilmeisesti tarkoitus esitellä WWDC:ssä kesäkuun alussa. Gurmanin lähteiden mukaan Apple on kehittänyt laajempaakin rajapintaa, mutta pidättäytyy todennäköisesti vielä sen julkaisulta tietoturvasyistä. Pelkona on, että Siri voisi väärinymmärrettyjen komentojen kautta vuotaa henkilökohtaisia tietoja sovelluskehittäjille. Jo rajoitetun rajapinnankin avulla käyttäjät voisivat käyttää sovellusten tiettyjä ominaisuuksia Sirin avulla.

Aikaisemmissa paljastusjutuissaan Gurman on kertonut Applen aikovan keskittyvän iOS 9:ssä etupäässä ohjelmiston optimointiin ja laadun parantamiseen. Karttoihin on tulossa joukkoliikennetiedot ja iPadit saavat tuen usean sovelluksen samanaikaiselle käytölle sekä usealle käyttäjätilille. IOS:ään on myös tulossa uusi Home-sovellus älykodin laitteiden hallintaan. WWDC:ssä nähdään todennäköisesti myös uusi iTunes-suoratoistopalvelu ja Yhdysvaltojen markkinoille tarkoitettu nettitelevisiopalvelu.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.