Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Jolla tähtää uusille markkinoille – Rakentaa ekosysteemiä afrikkalaisille

1
Manu Pitkänen

Jolla tähtää uusille markkinoille – Rakentaa ekosysteemiä afrikkalaisille
Suomalainen Sailfish-älypuhelinkäyttöjärjestelmää kehittävä Jolla aikoo luoda Afrikan markkinoille lokalisoidun Jolla-ekosysteemin. Ajatuksena on rakentaa paikallisten palveluntarjoajien kanssa Sailfishin päälle eri markkinoille räätälöityjä mobiilituotteita, jolloin palveluntarjoajien ei itse tarvita yrittää ylläpitää omaa laite- tai ohjelmistobisnestä.

Jollan mukaan Afrikan valloitus aloitettaan Etelä-Afrikasta, josta se on löytänyt tuekseen Cell-C-operaattorin perustajiin kuuluvan Sello Ratheten. Ohjelmaa on tarkoitus laajentaa muihinkin Afrikan maihin sitä mukaa kun sijoittajia ja kiinnostuneita palveluntarjoajia ilmaantuu. Sopivia yhteistyökumppaneita voisivat olla esimerkiksi mediayhtiöt, verkkokauppayritykset ja verkko-operaattorit.

Etelä-Afrikan projektissa on kyse käytännössä samanlaisesta kuviosta, jollainen Jollalla on käynnissä Venäjällä ja Intiassa (lisää uutisia luvassa myöhemmin). Venäjän viestintäministeri Nikolai Nikiforov vieraili viime viikolla Etelä-Afrikassa promoamassa muille BRICS-maille uutta mobiilialustaohjelmaa.


Mozilla on kehittänyt samankaltaista lokalisointiohjelmaa Firefox OS:lle, mutta sen suurimpana hidasteena on ollut puutteellinen ohjelmistoekosysteemi. Sailfishin kohdalla samanlaista ongelmaa ei ole, koska Android-sovellukset toimivat siinä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja