Lenovo tuo erittäin kompaktin laserprojektorin puhelimiin

1
Valtteri Ahonen

Lenovo tuo erittäin kompaktin laserprojektorin puhelimiin
Lenovo on tänään esitellyt uuttaa Smart Cast -konseptin. Kyseessä on ensimmäistä kertaa älypuhelimessa nähtävä pikoprojektori, joka siis heijastaa puhelimen kuvan mille tahansa pinnalle.

Nyt esitelty laserprojektori on Lenovon mukaan maailman pienin pikoprojektori. Tekniikaltaan se on hieman erilainen kuin perinteiset projektorit, mutta lopputulos on kuitenkin sama: puhelimen kuva heijastuu esimerkiksi seinälle tai kankaalle. Lenovon esittelemässä älypuhelimessa on myös ominaisuus, jonka avulla puhelimen projektoriosan voi kääntää toiseen asentoon. Tämän jälkeen puhelimen eteen heijastuvaa kuvaa voidaan käyttää kosketusnäyttönä.

Ainakin Lenovon esittelyssä ja videolla kosketusnäyttöominaisuus toimi moitteetta ja nopeasti, mutta tekniikkaa vaatii kyllä vielä vapaampaa testaamista ennen kuin sen uskaltaa julistaa hyväksi ja toimivaksi. Julkistuksesta kirjoitti muun muassa AndroidCentral.


Esitelty puhelin ei ole ainakaan vielä tulossa myyntiin, mutta tekniikka on kuitenkin siinä mielessä valmis, että myyntiin tulo ei välttämättä kestä kovinkaan kauaa. Voi olla, että Lenovolta nähdään pikoprojektorilla varustettu puhelin jo myöhemmin tänä vuonna.
Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Minä? (vahvistamaton)

1

Samsungilla on ollut puhelimia joissa on pikoprojektori. Ainakin Galaxy Beam ja Beam 2

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.