>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusi piiri tehokkaisiin ja edullisiin älypuhelimiin MediaTekilta

Manu Pitkänen

Uusi piiri tehokkaisiin ja edullisiin älypuhelimiin MediaTekilta
Monet makustelevat vielä MediaTekin pari viikkoa sitten esittelemää kymmenestä suoritinytimestä koostuvaa Helio X20 -järjestelmäpiiriä, mutta taiwanilaisyhtiö on jo esitellyt uutta rautaa seuraavan sukupolven älypuhelimiin. X20:stä poiketen uutta Helio P10:tä ei ole tarkoitettu kaikkein vauhdikkaimpiin järjestelmiin, vaan vauhdikkaisiin keskiluokan mobiililaitteisiin.

Jo ehkä hieman vanhentuneella 28 nanometrin tekniikalla valmistettu Helio P10 sisältää yhteensä kahdeksan ARM:n Cortex-A53-ydintä. Suoritinytimet on jaettu kahteen neljän ytimen klusteriin, joista toinen toimii kahden gigahertsin ja toinen hieman alhaisemmalla kellotaajuudella.

Graafisesta suorituskyvystä vastaa niin ikään ARM:n kehittämä Mali-T860-grafiikkaohjain. Tehokkaampiin Helio X -piireihin verrattuna P10 ei osaa videoiden HEVC-pakkausta, mutta tuki HEVC-pakattujen videoiden dekoodaukselle löytyy kuitenkin raudasta.

MediaTekin mukaan Helio P10:n kuvasignaaliprosessori tukee RWWB-kamerasensoreita eli punaista, valkoisista ja sinisistä pikseleistä koostuvia kamerakennoja. Markkinoilta ei tiettävästi löydy vielä tällaisia kameroita, mutta Samsung esitteli tällaista vähän aika sitten. Huawein keväällä esittelemässä P8-älypuhelimessa on RGBW-kenno, jossa osa vihreistä pikseleistä on korvattu valkoisella (RWWB-kennossa kaikki vihreät pikselit on korvattu valkoisilla).Helio P10 tulee laitevalmistajien testattavaksi heinä-syyskuussa ja sitä käyttävien puhelimien massavalmistuksen odotetaan alkavan vuoden lopulla.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.