Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung Galaxy S6 vai LG G4 - lippulaivat vertailussa

Valtteri Ahonen

Samsung Galaxy S6 vai LG G4 - lippulaivat vertailussa
Tänä keväänä nähtiin kaksi niin sanottua suurta Android-uutuutta, kun sekä Samsung että LG julkistivat uusitut johtotähtensä. Samsungin Galaxy S6 ja S6 edge ehtivät markkinoille hiukan aiemmin ja tiukasti perässä seuraa LG:n G4.

Galaxy S6 edgen erikoisuus on molemmille kyljille kaartuva näyttö. Se antaa puhelimelle paljon persoonallisuutta ja myös hieman toiminnallisuutta, joskin uusien toimintojen toimivuutta ja tarpeellisuutta on kritisoitu. Perusmallin S6 on niin ikään rakennettu hiukan aiempaa hienommista materiaaleista, minkä ansiosta puhelin näyttää vihdoin hintaiseltaan.

Myös LG on saanut laitteeseensa premiumin tuntua tarjoamalla aidosta nahasta valmistettuja takakuorivaihtoehtoja. Nahkakuoresta joutuu pulittamaan tyypillisesti 50 euroa metallista vaihtoehtoa enemmän, mutta se antaa myös paljon vastinetta ulkoisia seikkoja arvostavalle.

Pellin alla puhelimissa on paljon samaa. Näytöt on toteutettu eri tekniikalla, mutta molempien tarkkuus on QHD-tasoa, eli 2560 x 1440. G4:n näyttö on rahtusen laaja-alaisempi, mutta senkään kuvasta on mahdotonta enää erottaa pikseleitä ilman jonkinlaista suurentavaa optiikkaa. Molemmista puhelimista löytyy 16 megapikselin pääkamera optisella kuvanvakauksella sekä 3 GB keskusmuistia. Etukamera on sen sijaan G4:ssä hiukan tarkempi.Tallennustilasta löytyy myös eroja, sillä G4:ssä on aina 32 GB laitteen sisäistä tilaa, mitä on mahdollisuus laajentaa muistikortilla. Samsung on puolestaan päättänyt luopua korttipaikasta ja tarjoaa sen sijaan useita eri vaihtoehtoja iPhonen tapaan.

Samsungin Galaxy S6 -malleissa on uusittu sormenjälkilukija, jonka toiminnallisuutta on edellisistä pyyhkäisymalleista parannettu roimasti. G4:stä ei sormenjälkisensoria löydy lainkaan, minkä on pieni pettymys.

Suorittimien osalta taistelu on tiukka, mutta kääntyy lukuisten mittausten perusteella Samsungin voitoksi. Yhtiön oma Exynos-piiri vaikuttaisi päihittävän Qualcommin valmistaman Snapdragon 808 -piirin, jota LG käyttää omassa puhelimessaan. Molemmissa puhelimissa on kuitenkin tehoa tarpeeksi oikeastaan mihin tahansa älypuhelinkäyttöön pikaviestittelystä ja nettiselailusta aina raskaampaan mobiilipelaamiseen saakka.

Samsungin puhelimet ovat jo hyvin kaupoissa ja niiden hinnat alkavat noin 700 eurosta. G4 sen sijaan on vasta juuri saapunut jälleenmyyjien valikoimaan, mutta sen voi halvimmillaan saada heti kättelyssä 50 euroa edullisemmin. Tällöin on kuitenkin luovuttava nahkaisista vaihtoehdoista.

 • Järjestelmä
 • Android Lollipop, UX 4.0
 • Android Lollipop, Touchwiz
 • Koko
 • 146 x 72 x 7.3 mm
 • 143,4 x 70,5 x 6,8 mm
 • Paino
 • 154 g
 • 138 g
 • Näyttö
 • 5,2" 1920 x 1080 pikseliä, IPS
 • 5,1" 2560 x 1440 pikseliä, AMOLED
 • Tallennustila
 • 32 GB, korttipaikka
 • 32 / 64 / 128 GB, ei muistikorttipaikkaa
 • Muisti (RAM)
 • 3 Gt
 • 3 Gt
 • Suoritin
 • Snapdragon 810 (64-bit, 8 ydintä, 2+1,5 GHz)
 • Samsung Exynos (64-bit, 8 ydintä, 2,1+1,5 GHz)
 • Sormenjälkilukija
 • Kosketuslukija, sivussa
 • Kosketuslukija, edessä
 • Kamerat
 • Takana 23 MP, edessä 5 MP
 • Takana 16 MP + OIS, edessä 5 MP
 • Akku
 • 2900 mAh
 • 2550 mAh
 • Yhteydet
 • LTE, Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC
 • LTE, Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC, IR
 • Hinta (alk. noin)
 • ei tiedossa
 • 699 €


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja