Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Facebook rampautti Lumioiden ominaisuudet

1
Valtteri Ahonen

Facebook rampautti Lumioiden ominaisuudet
Microsoft piti Facebook-integraatiota aikanaan yhtenä Windows Phonen parhaista ominaisuuksista ja muistikin niitä ahkerasti mainostella. Nyt pidetyt ominaisuudet ovat kuitenkin hävinneet, kiitos Facebookin tekemän muutoksen.

Windows Phonella (eli esimerkiksi Lumia-puhelimilla) on alusta asti voinut integroitua Facebook-palvelun kanssa. Tämä on tarkoittanut esimerkiksi kavereiden syntymäpäivien näkymistä kalenterissa sekä yhteystietojen synkronoimista. Sittemmin esimerkiksi Facebookin virallisen sovelluksen myötä osa ominaisuuksista on jäänyt vähemmälle käytölle.

Nyt yhteistoiminnalle on kuitenkin tullut lähes kokonaan loppu, sillä Facebook on muuttanut ohjelmarajapintaansa niin, että Microsoftin palvelut eivät enää tue näitä ominaisuuksia. Ongelma koskee kaikkia nykyisiä Windows Phone -versioita sekä tiettyjä Windows 8 -sovelluksia. Alla on Microsoftin keräämä lista palveluista, joihin muutos vaikuttaa:Outlook.com Contacts
Outlook.com, Windows , Windows Phone and Office 365 Calendar sync
Windows 8.1 People app
Windows 8 People app
Windows 8 and Windows 8.1 Calendar app
Windows 8 Photo Gallery and Movie Maker
Windows 8 Photos App
Windows Phone 7 and 8 People app
Windows Phone 7 and 8 OneDrive
Windows Phone 7 and 8 Photos
Windows Live Essentials Calendar and Contacts
OneDrive Online
Outlook Social Connector in Outlook 2013
Office 365 Outlook Web App


Suurimmat ongelmat kohtaavat uusia käyttäjiä, mutta myös nykyisten käyttäjien toiminnalisuudet rajoittuvat. Esimerkiksi kuvien jakaminen automaattisesti Facebookiin ei enää ilmeisesti onnistu suoraan järjestelmästä. Uudet käyttäjät eivät voi myöskään tuoda Facebook-kontaktejaan puhelimen osoitekirjaan. Facebookin omalla sovelluksella ainakin kuvien manuaalinen jakaminen onnistuu jatkossakin normaaliin tapaan.

Facebookin tekemät muutokset liittyvät sen Graph API -osioon, jota Microsoftin palvelut ovat käyttäneet. Microsoft ei ilmeisesti ole kovin innokas korjaamaan ongelmaa, mutta luultavasti tuleva Windows 10 tuo asiaan ainakin jonkinlaista helpotusta. Lisätietoja selviää Microsoftin tukisivuilta. Aiheesta kirjoitti myös Windows Central.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Lumian omistaja (vahvistamaton)

1

Hyvä artikkelin kirjoittaja, huomasithan että WP8.1 ei ollut tuossa listassa? Tässä People Hub toimii irrallisten sovellusten varassa, joten erillinen FB-sovellus osaa jatkossakin työntää tietonsa sinne. Huolellisuutta uutisointiin, kiitos.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.