iOS 9:n kosketuslevyksi muuttuva näppäimistö tulee myös iPhonelle

Manu Pitkänen

iOS 9:n kosketuslevyksi muuttuva näppäimistö tulee myös iPhonelle
Puhelimella tai tabletilla kirjoittaessa välillä tulee ikävä tietokoneen hiirtä tai kosketuslevyä, joilla kursorin paikkaa voidaan siirtää suhteellisen vaivattomasti sanan lopusta mihin kohtaan tekstiä tahansa. Joissain vanhemmissa älypuhelimissa (esim. HTC:n Desire Z) oli myös optinen sensori, jolla sama homma onnistui helposti puhelimen kotinäppäimen kautta.

WWDC:ssä Apple esitteli iOS 9:n julkistuksen yhteydessä uutena ominaisuutena kosketuslevynä toimivan QuickType-näppäimistön, jolla voidaan siirtää vauhdikkaasti kursoria paikasta toiseen ja tehdä tekstivalintoja. Ominaisuus toimii käytännössä niin, että näppäimistöä kosketaan samanaikaisesti kahdella sormella. Siirtämällä sormia samaan suuntaan kursori liikkuu haluttuun kohtaan ja liikuttamalla sormia eri suuntiin, voidaan haluttu tekstipätkä valita ("maalata") kopioitavaksi.

Kosketuslevynäppäimistö esiteltiin iPadin ominaisuutena, mutta iOS 9:ää testanneiden mukaan se toimii myös iPhonessa.Toinen jälkikäteen ilmi tullut ominaisuus iOS 9:ssä (ja OS X El Capitanissa) on Safari-selaimeen lisätty tuki sisältöestolaajennoksille, joiden avulla voidaan estää verkkosivuilla olevia sisältöjä (kuten esimerkiksi mainoksia) sivujen latausnopeuden vauhdittamiseksi.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.