Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Snapdragon-huippusuoritin floppasi, useat päätyneet vaihtoehtoisiin piireihin

Matti Vähäkainu

Snapdragon-huippusuoritin floppasi, useat päätyneet vaihtoehtoisiin piireihin
Viime vuonna Qualcomm latasi uudelle huippujärjestelmäpiirilleen kovat odotukset. Snapdragon 810 -järjestelmäpiirin piti ottaa Snapdragon 801:n paikka huippupuhelinten oletuspiirinä. Niin ei kuitenkaan käynyt ja myynti on ollutkin pettymys.

Qualcommin ykköspiiriksi suunniteltu Snapdragon 810 on kärsinyt mm. kuumenemisongelmista, joita on korjattu uusissa revisioissa. Täydellisesti niitä ei kuitenkaan ilmeisesti ole saatu vieläkään haltuu, ja vaikka olisi, niin vahinko on jo tapahtunut.

Esimerkiksi Samsung päätti luottaa lippulaivassaan täysin omaan Exynos-piiriin ja esimerkiksi LG päätti ottaa G4:ään heikomman Snapdragon 808 -piirin. Ei siis tule yllätyksenä, että kiinalaissivustolla kerrotaan Snapdragon 810:n alisuorittamisesta.

Tilanne varmasti kohentaa Samsungin lisäksi kiinalaisen MediaTekin asemia sekä omat järjestelmäpiirinsä valmistavan Huawein osakkeita. Huhut Samsungin tulevan Note-mallin sisältävästä Snapdragon 808 -piiristä kuitenkin kertovat, että Qualcomm on edelleen jätti, jonka asemaa ei helpolla horjuteta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.