Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android-uutuuden näytön voi vaihtaa ilman työkaluja

1
Valtteri Ahonen

Android-uutuuden näytön voi vaihtaa ilman työkaluja
Maailmalla on useita modulaarisia puhelinprojekteja. Tavoitteena on luoda älypuhelin, jonka osia voi helposti vaihtaa ja kokonaisuutta muokata käyttäjälle sopivaksi.

Fairphone 2 on yksi yritelmä. Siinä on seitsemän helposti vaihdettavissa olevaa komponenttiryhmää, jotka lähes kuka tahansa voi helposti vaihtaa. Myöskään tehoa siitä ei puutu, sillä Fairphone 2:ssa on esimerkiksi Gorilla Glass 3:lla suojattu 5" FullHD-näyttö, Snapdragon 801 -piiri ja 2 GB keskusmuistia. Tallennustilaa löytyy 32 GB ja se on laajennettavissa muistikortilla. Luonnollisesti puhelimessa on myös irrotettava akku, jonka kapasiteetti on 2420 mAh.

Puhelimen osat on ryhmitelty seitsemään osaan: Näyttö, akku, "ydinyksikkö" (mm. korttipaikat, suoritin, muistit ja antennit), ulkoinen kuori, "vastaanotinyksikkö" (mm. mikrofoni, etukamera ja kuulokeliitin), takakamera sekä kaiutinyksikkö, johon kuuluu myös USB-liitin. Nämä seitsemän osaa on suunniteltu helpoiksi irrottaa ja vaihtaa. Esimerkiksi näytön vaihtoon ei tarvita työkaluja ja siihen menee aikaa noin minuutti. Jotkin osat on yksinkertaisesti vain ruuvattu kiinni muutamalla ruuvilla, jotka on selkeästi merkitty avaamista varten.
Modulaarisuus mahdollistaa puhelimen päivittämisen ja korjaamisen. Tulevaisuudessa puhelimeen voi esimerkiksi ostaa (tai tehdä) erilaisen kamerayksikön tai vaikkapa vaihtaa tarkemman näytön.

Kuten nimestä voi päätellä, on kyseessä jo toinen Fairphone-malli. Ensimmäistä on myyty yli 60 000 kappaletta.

Fairphone 2 käyttää Android 5.1 Lollipop -järjestelmää ja sen myyntihinnaksi on ilmoitettu 525 euroa. Ennakkotilauksia aletaan ottaa vastaan kesän 2015 aikana.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

1

Laitteen mitoista ei ilmeisesti tietoa.

Irrotettava akku, olisi toivoinut akun jonka voi vaihtaa tarvittaessa selkeästi isommaksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.