Windows 10:stä julkaistiin uusi testiversio

Manu Pitkänen

Windows 10:stä julkaistiin uusi testiversio
Windows 10:n mobiilikäyttöjärjestelmän kehitys on jatkunut tasaisen varmasti. Lumioille ja muille Windows Phone -älypuhelimille tarkoitetusta alustaversiosta on nyt julkaistu uusi beta kaikkien innokkaiden testaajien iloksi.

Uudessa 10136-koontiversiossa on keskitytty pääasiassa erilaisiin bugikorjauksiin ja käyttökokemuksen parantamiseen. Käyttöliittymään on tehty useita pieniä kohennuksia, minkä lisäksi Cortana-puheavustaja on saatettu lähes julkaisuvalmiiksi. Isoimpien puhelimien (näyttö viisi tuumaa tai enemmän) käyttöä yhdellä kädellä on helpotettu siten, että painamalla kotinäppäin pitkään pohjassa, näyttö liukuu hieman alemmaksi. Samankaltainen ominaisuus löytyy esimerkiksi iPhone 6 Plussasta.

Bugikorjauksista huolimatta uusin beta-versio sisältää muutamia isoja puutteita. Käyttöjärjestelmän päivittäminen ei esimerkiksi onnistu suoraan jos puhelimesta löytyy jo aikaisempi Windows 10 -versio. Puhelin täytyy päivittää alaspäin Windows Phone 8.1:een ja sen jälkeen uusimpaan Windows 10:een. Microsoft lupaa korjata ongelman seuraavassa koontiversiossa, jolloin päivittäminen onnistuu suoraan aikaisemmasta Windows 10 -versiosta.Tietokoneille tarkoitettu Windows 10 julkaistaan 29. heinäkuuta, mutta mobiiliversion valmistuminen ottaa hieman enemmän aikaa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.