Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ajatus Windows 10:n taustalla: Lumia-puhelimien tukeminen

Manu Pitkänen

Ajatus Windows 10:n taustalla: Lumia-puhelimien tukeminen
Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella kertoi yhtiön yhteistyökumppaneille suunnatussa Worldwide Partner Conference -tapahtuman yhteydessä omia mietteitään ohjelmistojätin mobiilistrategian suunnista ZDNetin Mary Jo Foleylle. Haastattelun voi käydä lukemassa täältä.

Microsoftin ilmoitettua 7800 työntekijän irtisanomisista ja puhelinliiketoiminnan tuntuvasta alaskirjauksesta, alkoivat spekulaatiot ohjelmistojätin sitoutuneisuudesta mobiililiiketoimintaan. Tuoreessa haastattelussa Mobile first, cloud first -hokemasta tunnettu Nadella kuitenkin painottaa, ettei Microsoft aio hylätä mobiilia – ei laitteita eikä siihen kytkeytyvää ohjelmistoa.

Nadellan mukaan mobiililiiketoiminnan tukeminen oli itse asiassa yksi syy tarjota Windows 10 ilmaiseksi useille nykyisille Windows-käyttäjille. Tavoitteena on saada mahdollisimman moni päivittämään nopeassa aikataulussa Windows 10:een. Sadoissa miljoonissa mitattavien Windows 10 -käyttäjämäärien toivotaan antavan virikkeen sovelluskehittäjille tekemään uusia universaaleja sovelluksia, mikä korjaisi samalla Windows Phonen ehkä suurimman ongelman: ohjelmien puutteen.Haastattelussa ilmeni myös se, että Microsoft aikoo lähestyä puhelimia jatkossa samankaltaisella otteella kuin Surface-tablettejakin. Lumioista halutaan tehdä ns. showcase-laitteita, minkä vuoksi Microsoft keskittyy muutamaan ennalta valittuun segmenttiin (halvat älypuhelimet, lippulaivat ja business-käyttäjät). Enää ei haluta tehdä "jokaiselle jotakin", vaan keskitytään niihin kohtiin, joissa Microsoft kokee sillä olevan jotakin annettavaa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja