Applelta tulossa todellinen superjulkistus

Manu Pitkänen

Applelta tulossa todellinen superjulkistus
Apple aikoo järjestää julkistustilaisuuden syyskuun toisella viikolla, kertoo BuzzFeedin John Paczkowskille puhuneet sisäpiirilähteet. Todennäköisimmin tilaisuus pidetään 9. syyskuuta – samana päivänä, jolloin iPhone 6 esiteltiin vuosi sitten.

Syyskuun tilaisuudessa on tarkoitus esitellä uudet "iPhone 6s -puhelimet", joiden massatuotanto on jo alkamaisillaan. Wall Street Journalin mukaan Apple valmistautuu historiallisen suureen kysyntään ja se on tilannut sopimusvalmistajiltaan täksi vuodeksi jopa 85–90 miljoonaa laitetta. Vaikka iPhone 6:n myynti on ollutkin viimeisen vuoden aikana varsin mahtavalla tasolla, uskoo Apple vetovoiman jatkuvan vielä seuraavankin generaation ajan.

iPhone 6s:n odotetaan olevan ulkoisesti edellisen sukupolven kaltainen laitos, mutta teknisesti se on saanut uusia ominaisuuksia. Esimerkiksi Apple Watchista tuttu paineherkkä ForceTouch-kosketusnäyttö on tulossa iPhoneihin. Lisäksi puhelimen järjestelmäpiiri sekä modeemi päivittyvät uusiin versioihin.Samaisessa tilaisuudessa tullaan nykytiedon mukaan myös uusittu Apple TV, jonka esittelyä odotettiin jo kesän WWDC:ssä. Lisäksi Apple harkitsee iPadien julkistusta samaan aikaan iPhonien kanssa – yleensä iPadeille on varattu oma tilaisuutensa lokakuussa. Antinsa perusteella syyskuun tilaisuutta voitanee luonnehtia Applen tämän vuoden "supertapahtumaksi".

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.