Lenovolta irtisanotaan jopa 3000, puhelimet uusiksi

Matti Robinson

Lenovolta irtisanotaan jopa 3000, puhelimet uusiksi
Jopa maailman suurin PC-valmistaja Lenovo saattaa olla pienissä vaikeuksissa. Tiedot kertovat, että yhtiössä suunnitellaan peräti 3200 työpaikan vähentämistä osana matkapuhelintoiminnan yhtenäistämistä.

Käytännössä Lenovo suunnittelee panostamista Motorolaan ja vain muutamiin älypuhelinmalleihin. Lenovo on pitkään keikkunut Aasian suosituimpien puhelinvalmistajien joukossa, mutta tilanne on erityisesti viime vuosina hankaloitunut, kun erityisesti kotimaa Kiinasta on noussut uusia kilpailijoita.

Yhtiöllä ei ole vielä suurempaa hätää, sillä liikevaihto on vielä kasvanut vuodentakaisesta, mutta voitto on tippunut puoleen. Kyse onkin siis kannattavuuden parantamiseen pyrkivistä toimenpiteistä.

Irtisanomisilla vuoden loppuun mennessä kerättävät yli puolen miljardin säästöt kuitenkin käytetään Motorolan kasvattamiseen. Lenovo haluaa nostaa Motorolan profiilia maailmanlaajuisesti.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.