>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Gartner: Älypuhelinten myynnin kasvu hidastuu

1
Matti Vähäkainu

Gartner: Älypuhelinten myynnin kasvu hidastuu
Gartner on julkaissut uusimmat raportin, jossa kerrotaan vuoden toisen neljänneksen luvuista. Tutkimusyhtiön mukaan älypuhelinten myynnin kasvu hidastui tahtia, jollainen viimeksi nähtiin vuonna 2013.

Edelleenkin älypuhelimia myydään hurvaa vauhtia ja vauhdin hidastuminen kertonee vain markkinoiden saturoitumisesta. Kasvua viime vuoden samaan ajan jaksoon oli vielä yli 13 prosenttia ja kaikkiaan älypuhelimia myytiin maailmassa 330 miljoonaa kappaletta.

Androidin kohdalla kasvu oli erityisen hidasta ottaen huomioon kasvupotentiaalin. Vain 11 prosentin myynnin kasvu viime vuoteen verrattuna kertookin Applen onnistumisesta (ja Androidin epäonnistumisesta) erityisesti Kiinassa, josta yhtiöt ovat hakeneet suurinta kasvua. Nyt kasvua haetaankin Kiinan sijaan mm. Intiasta, Kaakkois-Aasiasta ja Afrikasta.

Puhelinvalmistajista voittajia olivat kiinalaisvalmistajat Xiaomi ja Huawei sekä tietysti Apple, joka myi peräti 12 miljoonaa iPhonea enemmän kuin viime vuonna. Heikoiten kärkipäässä suoriutuivat Samsung ja Motorolan omistava Lenovo, joka on miettinyt mobiilibisneksensä suuntaa uusiksi.Kaiken kaikkiaan matkapuhelimia myytiin 446 miljoonaa kappaletta, ja Samsung on edelleen ykkönen vajaalla 20 prosentilla koko potista.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Ejurr (vahvistamaton)

1

Vuoden 2013 LG G2 edelleen alla, uusissa laitteissa ei ole ollut mitään ominaisuuksia joiden vuoksi pitäisi päivittää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.