Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huhu: LG:ltä tulossa piiri, joka päihittää Galaxyjen huippusuorittimet

Matti Vähäkainu

Huhu: LG:ltä tulossa piiri, joka päihittää Galaxyjen huippusuorittimet
Tällä viikolla verkkoon vuotaneet huhut kertovat, että korealaisvalmistaja LG on tuomassa markkinoille uutta Nuclun-järjestelmäpiiriä. Vuotaneiden testitulosten mukaan se päihittää esimerkiksi huippu-Galaxyistä löytyvän Exynos-järjestelmäpiirin.

LG:ltä ei tunneta perinteisesti piirisuunnittelusta, mutta ilmeisesti yhtiö on oppinut jotain maatoveri Samsungilta. Väitteiden mukaan Nuclun 2 on varustettu kahdeksalla suoritinytimellä, jotka on toteutettu big.LITTLE-arkkitehtuurilla. Piirit valmistetaan TSMC:n 16 nanometrin tekniikalla.
GeekBenchissä Galaxy S6:n ja muiden uusimpien Galaxy-lippulaivamallien Exynos 7420 jäi jälkeen pisteissä. Moniydintestissä eroa tuli n. 400 pistettä ja yhdellä ytimellä n. 300.

Erityisesti hyvä oma järjestelmäpiiri helpottaisi LG:n marginaaleja sekä vähentäisi riippuvuutta Qualcommista. Esimerkiksi LG G Flex2:n kuumenemisongelmat eivät varmasti kasvattaneet luottamusta piirivalmistaja Qualcommiin.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja