Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft teki iPhonesta 3D-skannerin

Manu Pitkänen

Microsoft teki iPhonesta 3D-skannerin
Nykyiset älypuhelimet pystyvät jo lähes mihin tahansa, mutta siitä huolimatta Microsoft Researchilla ollaan löydetty modernin ajan sveitsiläiselle linkkuveitselle uusia käyttötarkoituksia. MobileFusion-tutkimushanke on osoittanut, että nykyiset älypuhelimet soveltuvat jopa 3D-skannereiksi.

MobileFusionin kehittämän teknologian hienous on siinä, että esineistä tehtyjen 3D-mallien luontiin ei tarvita mitään muuta kuin älypuhelimesta löytyvä RGB-kamera. Vastaaviin tuloksiin päästäisiin helpommin esimerkiksi Kinectin kaltaisella kamerajärjestelmässä, jossa väriä "aistivan" kameran lisäksi olisi toinen syvyystietoa tallentava kamera. MobileFusionin ansiosta tavallinen kamerakenno kuitenkin riittää 3D-mallien nopeaan tekoon.

Alla olevassa videossa esitetyn tekniikan tärkeys tulee paremmin ilmi siinä vaiheessa, kun 3D-tulostaminen ja laajennettu todellisuus koskettavat tavallista kuluttajaa lähemmin. MobileFusionin avulla olisi helppo luoda kolmiulotteisia objekteja esimerkiksi Microsoftin HoloLens-laseihin tai lomamatkalla nähdyistä komeista patsaista voisi tulostaa kotona pienikokoisia "matkamuistoja" omalla 3D-tulostimella.Erottelukyky ei tekniikassa ainakaan videon esimerkkien perusteella ole vielä päätä huimaavalla tasolla, mutta kuvatut objektit ovat kuitenkin selvästi tunnistettavia. Kehitys kehittyy tulevaisuudessa varmasti tälläkin saralla.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja