Rovio suunnittelee irtisanomisia – kasvu oli liian nopeaa

Manu Pitkänen

Rovio suunnittelee irtisanomisia – kasvu oli liian nopeaa
Viime vuonna peliyhtiö Rovio aloitti 130 työpaikkaa koskevat yt-neuvottelut, jotka johtivat lopulta 110 työntekijän irtisanomiseen. Tämä ei kuitenkaan näytä riittäneen, sillä Rovio kertoi tänään aloittavansa uudet yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa 260 henkilön irtisanomisiin.

Kaikkein suurin paine kohdistuu Suomeen, josta voidaan neuvotteluiden seurauksena irtisanoa 230 työntekijää. Näin ollen ulkomaiden toimintojen vähennystarve on noin 30 työpaikkaa. Neuvottelut koskevat kaikkia yhtiön työntekijöitä – pois lukien Angry Birds -elokuvan parissa työskenteleviä.

Rovion mukaan heinäkuun lopulla julkaistu Angry Birds 2 -peli on uponnut hyvin kuluttajiin ja sitä on ladattu yhteensä yli 50 miljoonaa kertaa. Yhtiön mukaan se tarvitsee mittavaa organisaatiouudistusta keskittyäkseen tärkeimpiin liiketoimintoihin. Toimitusjohtaja Pekka Rantalan mukaan Rovio on kasvanut erittäin nopeasti muutaman viime vuoden aikana, minkä seurauksena yhtiö paisui ja ilmeisesti liian monta lintua oli samaan aikaan ilmassa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.