Firefoxin iOS-versiosta julkaistiin ensimmäinen beta

Manu Pitkänen

Firefoxin iOS-versiosta julkaistiin ensimmäinen beta
Mozilla on julkaissut ensimmäisen julkisen beta-version Firefox-selaimen iOS-sovelluksesta. Ohjelma on ladattavissa toistaiseksi vain Uuden-Seelannin App Storesta, mutta saatavuutta aiotaan parantaa kehityksen edetessä.

Mozilla on suhtautunut hyvin nuivasti Firefoxin iOS-version kehitykseen aina, koska Apple ei anna selainkehittäjälle mahdollisuutta käyttää omaan selainmoottoria. Pari vuotta sitten Mozillan toiminnanjohtaja totesikin, ettei Firefoxin iOS-versiota tulla julkaisemaan koskaan, ellei Apple löysennä vaatimuksiaan. Viime vuoden loppuun mennessä asenteet olivat kuitenkin muuttuneet, sillä silloin iOS-version kerrottiin olevan kehityksessä.

Mozilla toivoo käyttäjiltä palautetta erityisesti niin sanotusta älykkäästä hausta (valmiit hakuehdotukset), Firefox-tilin toimivuudesta ja Visual Tabs -välilehtinäkymästä.

Firefoxin iOS-version pitäisi valmistua tämän vuoden loppuun mennessä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.