Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google tekemässä paluun Kiinaan – suostuu sensuroimaan sovelluskauppansa

Manu Pitkänen

Google tekemässä paluun Kiinaan – suostuu sensuroimaan sovelluskauppansa
Googlen ja Kiinan välit tulehtuivat pahemman kerran vuonna 2010 sensuurikysymysten ja verkkohyökkäysten takia, eikä internetjätillä ole ollut sen jälkeen kovin kummoista liiketoimintaa maassa. Ajat ovat kuitenkin muuttumassa.

Vielä viisi vuotta sitten Googlen oli kohtalaisen helppo tehdä päätös Kiinan markkinoiden sivuuttamisesta, mutta maan teknologiamarkkina on muuttunut nopeasti, eikä Googlekaan voi enää jättää sitä ilman huomiota. The Informationin mukaan Google tekeekin parhaillaan kovasti töitä tehdäkseen paluun maahan. Tuloksia voidaan nähdä jo tänä syksynä, sillä Googlen kerrotaan kehittävän sensuroitua versiota Google Playstä Kiinan markkinoille.

Kiinaan suunnatusta Google Playstä on tarkoitus putsata pois sellaiset sovellukset, joita maan hallinto ei halua kansalaisten Android-älypuhelimiin. Sovelluskauppa toimii The Informationin mukaan vain Android Marshmallowia käyttävissä laitteissa. Kiinan Google Playn valikoimista löytyy ainakin aluksi vain sovelluksia.Kiinalainen matkapuhelinmerkki Huawei on saanut tänä vuonna kunnian olla mukana suunnittelemassa uutta Nexus-älypuhelinta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja