Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tuleeko Apple TV:stä uusi haastaja pelikonsoleille?

Manu Pitkänen

Tuleeko Apple TV:stä uusi haastaja pelikonsoleille?
Applesta tuli vahingossa yksi maailman suurimmista pelialustakehittäjistä iPhonen ja iPadin ansiosta. Nykypäivänä käytännössä kaikki mobiilipelit julkaistaan iOS:lle – usein jopa sille ensimmäisenä. Nintendokaan ei pysty enää katsomaan kehitystä sivusta, vaan se ilmoitti keväällä alkavansa kehittämään pelejä Applen laitteille.

Vaikka Applella onkin vahva asema mobiilipeleissä, eivät pelikehittäjät ole lämmenneet erityisen paljoa yhtiön muihin alustoihin. New York Timesin mukaan Apple haluaa kuitenkin laajentaa valta-asemaansa perinteisemmille markkinoille jo tällä viikolla, kun uusi Apple TV pääsee parrasvaloihin. Julkaisun mukaan juuri pelit ovat uuden Apple TV:n myyntivaltteja.

Apple TV:hen on tulossa App Store, jonka kautta pelien jakelu onnistuu samalla tavalla kuin iPhonellekin. Koska laitteen ohjelmisto ja rautakin on näillä näkymin vahvasti lainattu iPhonesta, tulee pelien ohjelmoinnista löytymään varmasti paljon yhtäläisyyksiä iPhone-peleihin. Samalla se tarkoittaa myös sitä, että Apple haluaa ainakin tällä hetkellä keskittyä wiimäisiin "kasuaalipeleihin" eikä AAA-tason PS4- tai Xbox One -peleihin.Valven toimitusjohtaja Gabe Newell kertoi parisen vuotta sitten uskovansa Applen kykyyn jyrätä nykyiset konsolimerkit helposti pelaamiseen tarkoitetun Apple TV:n avulla. Samoilla linjoilla oli myös Microsoftin Xbox-tiimin perustajiin kuuluva Nat Brown.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja