Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Oikeus määräsi näyttämään viestit – Apple ei totellut

Valtteri Ahonen

Oikeus määräsi näyttämään viestit – Apple ei totellut
Yhdysvalloissa oikeus määräsi kesällä Applen luovuttamaan viranomaisille huume- ja ase-epäilyjen kohteeksi joutuneiden henkilöiden iMessage-viestejä. Apple kuitenkin kieltäytyi luovuttamasta dataa.

Vastauksessaan oikeusministeriölle Apple kertoi viesten olevan salattuja, eikä yhtiö näin ollen voinut niitä antaa. Viranomaiset ovat jo jonkin aikaa odotelleet, koska tällaisia tilanteita alkaa tulla vastaan, sillä esimerkiksi Apple ja Google ovat kiristäneet salauksiaan.

Yritysten toimia pidetään merkkinä siitä, että ne yrittävät osoittaa huolehtivansa käyttäjiensä tietoturvasta. Aihe nousi tapetille viimeistään Edward Snowdenin tapauksen jälkeen, kirjoittaa The New York Times.

Meneillään on myös toinen taistelu, jossa vastakkain ovat oikeusministeriö ja Microsoft. Microsoft ei ole luovuttanut oikeuden määräyksestä huolimatta pyydettyjä sähköposteja viranomaisille, sillä kyseiset sähköpostit sijaitsevat fyysisesti Dublinissa sijaitsevilla palvelimilla. Näin ollen oikeuden määräyksen pitäisi Microsoftin näkemyksen mukaan tulla Irlannista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja