Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huippunopea tiedonsiirto tulee älypuhelimiin ensi vuonna

Manu Pitkänen

Huippunopea tiedonsiirto tulee älypuhelimiin ensi vuonna
Qualcomm on paljastanut lisää sen ensi vuonna julkaistavasta Snapdragin 820 -huippupiiristä. Aiemmin esittelyvuorossa ovat olleet piirin suoritinytimet ja grafiikkaohjain. Nyt teemana on langattomat yhteydet.

Snapdragon 820:n luvataan olevan jälleen maailman nopein datan siirrossa langattomasti laitteen ja matkapuhelinverkon välillä. Piirin X12-modeemin avulla ylletään taajuusyhdistelyn ja korkeamman tason QAM-moduloinnin kautta jopa 600 Mbps:n siirtonopeuksiin. Maailmalta ei tosin löydy näin nopeita verkkoja kovinkaan laajalti, mutta tulevaisuutta ajatellen tekniikasta ei ole haittaakaan. Verkkoon päin siirtonopeudet ovat maksimissaan 150 Mbps.

Tämän lisäksi Snapdragon 820 on LTE-U-yhteensopiva. LTE-U tarkoittaa käytännössä lisensoimattomalla 5,0 gigahertsin taajuusalueella toimivaa LTE-verkkoa, joten lyhyen kantamansa vuoksi on suunniteltu käytettäväksi julkisissa tiloissa. LTE-U:n puolestapuhujat ovat vakuuttaneet, että uusi tekniikka ei tule häiritsemään samalla taajuusalueella toimivaa Wi-Fi-verkkoa.Qualcomm kehuu Snapdragon 820:n tukevan myös kolmatta Wi-Fi-taajuutta. Jo käytössä olevien 2,4 ja 5,0 gigahertsin alueiden lisäksi Snapdragon 820 tukee langatonta lähiverkkoa 60 gigahertsin taajuudella. Uusi taajuusalue suo mahdollisuuden käyttää erittäin nopeita (7 Gbps) ja lyhyen kantaman (n. 10 m) WiGig-tiedonsiirtoa, jolle on jo visioitu käyttömahdollisuutta esimerkiksi langattomassa telakoinnissa.

Snapdragon 820:een on tulossa myös entistä nopeampaa lataustekniikkaa, kun Quick Charge 2.0 päivittyy kolmosversioon. Uudessa versiossa lataus onnistuu 27 prosenttia nopeammin ja energiaa menee hukkaan 45 prosenttia vähemmän.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja