Apple julkaisi iOS 9:n – Tämä on uutta

1
Manu Pitkänen

Apple julkaisi iOS 9:n – Tämä on uutta
Apple on aloittanut iOS 9 -mobiilikäyttöjärjestelmän jakelun ympäri maailmaa. Uusi ohjelmisto on saatavilla iPhone 4S:lle, iPad 2:lle, viidennen sukupolven iPod touchille ja näitä uudemmille malleille.

Ennen kuin aloitat päivityksen asentamisen, varmista että laitteessasi on tarpeeksi virtaa. Tarvittaessa laita se lataukseen päivityksen ajaksi. Voit myös joutua tyhjentämään laitteeseen tallennettuja tiedostoja jos vapaata tallennustilaa on niukalti. Tallennustilaa tarvitaan suunnilleen 1,3 gigatavua, mikä on selvästi vähemmän kuin vuosi sitten iOS 8:n tapauksessa.

Tarvittavan vapaan tallennustilan määrä onkin aika vahva vihje siitä, mihin Apple on keskittynyt iOS 9:ssä: Optimointiin ja bugien nitistämiseen. Uuden käyttöjärjestelmän pitäisi olla suorituskykyisempi ja kuluttaa vähemmän akkua. Ominaisuuksiakin on tosin tullut lisää.

iOS:n ehkä suurin Akilleen kantapää on ollut sovellusten välillä liikkuminen. Näpäytät linkkiä, Safari aukeaa, mutta jos haluat takaisin sovellukseen josta lähdit pois, joudut avaamaan moniajonäkymän ja sieltä valitsemaan haluamasi sovelluksen. iOS 9:ssä on pieni ilmoituspalkkiin lisätty tekstipainike, josta saa auki suoraan edellisen sovelluksen.Uutta on myös kotinäytön vasemmalle puolelle lisätty Proactive-näkymä, joka toimii Google Now -tyyppisenä ennakoivan tiedon tarjoajana. Näkymä tarjoaa oikopolun lähistöllä oleviin palveluihin, suosituimpiin yhteystietoihin sekä suosituimpiin sovelluksiin.

iPadille tarjolla on vuorostaan parannettu moniajo, joihin kuuluu mahdollisuus käyttää ohjelmia jaetulta näytöltä tai niin sanotussa Slide Over -tilassa. Jaettulla näytöllä voidaan suorittaa kahta sovellusta yhtä aikaa, mutta se toimii tällä hetkellä vain iPad Air 2:lla. Generaatiota vanhemmilla iPadeillä voidaan taas tehdä nopeita Slide Over -sovellusvilkaisuja.

The Vergen iOS 9 -video summaa melko hyvin käyttöjärjestelmän uudet piirteet.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -30%

Realme 11 (5G)
249 € Bigbox
388 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 353 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -28%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 206 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
IOS 9 (vahvistamaton)

1

iOS 9:ssä on pieni ilmoituspalkkiin lisätty tekstipainike, josta saa auki suoraan edellisen sovelluksen.
EI LÖYDY???

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.