Ennakkotestissä Propilkki 2 Mobile – kulttipeli saapuu älypuhelimille

Sami Koivunen

Ennakkotestissä Propilkki 2 Mobile – kulttipeli saapuu älypuhelimille
Team Procyonin pitkään kehittämä pilkkimissimulaattori tekee tuloaan älypuhelimille.

Jo 15 vuotta kehityksen alla ollut Propilkki 2 tarjoaa pelaajalle useita yksinpelimuotoja ja mahdollisuuden kilpailla netin kautta muita ihmispelaajia vastaan. Pelin mobiiliversio on yhtenevä tietokoneversion kanssa, eli pelaaja voi puhelimellaan kilpailla tietokoneella pelaavia pelaajia vastaan.

Kulttimaineessa olevan pelisarjan kehityksestä vastaavat Janne Olkkonen ja Mikko Happo. Keväällä betatestaukseen saapuneen Propilkki 2 Mobilen testausvaihe on sujunut hyvin ja viimeisimpien tietojen perusteella pelin julkaisu on jo hyvin lähellä:

Pääosin kaikki tuntuisi toimivan hienosti. Suorituskykyähän voisi tietysti optimoida ikuisesti, mutta johonkin lienee vedettävä raja. Tällä hetkellä betaan on työn alla ominaisuus, jolla saisi hieman kerättyä käyttötilastoja siitä paljonko ihmiset betaa pelaavat.

Propilkki 2 Mobilen kehityksestä vastaava Janne Olkkonen.
Monista mobiilipeleistä poiketen Propilkki on saapumassa ensin vähemmän suositulle Windows Phone -alustalle. Android- ja iOS-käyttäjiä ei ole unohdettu, mutta pelin saapumisessa voi mennä vielä vuosia:

Varmaan ensin Android. Aikataulua ei osaa sanoa ennen kuin pääsee käytännössä kokeilemaan, miten hyvin koodipohjan saa uudelleenkäytettyä. Pitää muistaa että ilta- ja yöhommina tehtynä Windows Phone -porttaus otti noin puolitoista vuotta. Lisäksi Android-puolella laite- ja käyttöjärjestelmäversioiden kirjo on niin tolkuton, että veikkaan, että siellä testausvaihe on väkisinkin erittäin työläs ja kaoottinen.Kirjoitushetkellä betatestauksessa mennään jo versiossa 0.983. Pääsimme testaamaan pelin aiempaa betaversiota Lumia 640 -älypuhelimella.Propilkki 2 Mobile onnistui testiaikana jättämään erittäin positiivisen kuvan itsestään. Kokeneet virtuaalipilkkijät ovat varmasti nopeasti kuin kotonaan ja kynnys ei aloittelijoillekaan ole iso. Propilkki on pelinä erittäin hyvin älypuhelimille sopiva ja 15 vuoden pelikehitys takaa, että pelissä riittää syvyyttä ja viimeisteltyjä yksityiskohtia.

Vaikka pelin aloituskynnys on matala, vaatii esimerkiksi nettipeleissä pärjääminen tietotaitoa pelin lukuisista erilaisista järvistä, taktiikoista, kalalajien käyttäytymisestä ja erilaisista pilkeistä. Selkeästi toteutetut ennätyslistat pitävät motivaatiota yllä ja virallisista nettipeleistä saadut jättivonkaleet voivat päästä Propilkin verkkoennätyksiin, joita voi tarkkailla täältä.


Joidenkin tietokonepelien kääntämisessä mobiilille ongelmaksi tulee pelin kontrollien siirtäminen kosketusalustalle. Propilkki 2 Mobilessa tätä ongelmaa ei ole, sillä pilkkijän ohjailu ja vavan heiluttelu sormieleillä tuntuu jopa luonnollisemmalta kuin hiirellä.

Kaikkiaan Propilkki 2 Mobile on varmasti heti ilmestyessään yksi viimeistellyimmistä ja syvimmistä suomalaisista mobiilipeleistä koskaan. Isoin este todelliselle läpilyönnille mobiilipuolella onkin käyttöjärjestelmässä, mutta kaikille WP-puhelimien omistajille kyseessä on varmasti kokeilemisen arvoinen peli.
Propilkki 2 Mobilen virallinen julkaisu lienee jo lähellä, mutta halutessaan betatestaajaksi voi vielä hakea esimerkiksi Kalassa.netin foorumeilta löytyvien tietojen avulla. Peli toimii WP8.1- ja Win10-käyttöjärjestelmillä varustetuilla älypuhelimilla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Motorola Edge 30 Fusion – hinta laskenut -40%

Motorola Edge 30 Fusion
362 € CDON
599 € Veikon Kone
649 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Xiaomi Redmi A3 – hinta laskenut -26%

Xiaomi Redmi A3
84 € BIGBOX.FI
85 € Proshop
130 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 112 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.