Apple julkaisi listan haittaohjelman saastuttaneista App Store -sovelluksista

Matti Robinson

Apple julkaisi listan haittaohjelman saastuttaneista App Store -sovelluksista
Applen sovelluskauppaan iski hiljattain paha haittaohjelmaongelma. Saastuneella työkalulla tehdyt sovellukset pääsivät App Storeen ja Apple on nyt julkaissut omilla verkkosivuillaan tietoa haittasovelluksesta ja listan saastuneista sovelluksista.

Kehittäjät olivat ladanneet kehittäjätyökalu Xcodea ilmeisesti väärästä paikasta, jossa työkaluun oli istutettu haittaohjelma. XcodeGhost-haittaohjelman tuotokset pääsivät näin suosittujen sovellusten mukana App Storeen.

Apple on julkaissut listan 25 suositusta sovelluksesta, joista käyttäjien tulisi hankkia uudet versiot – tai poistaa sovellus – pikimmiten. Yhtiöstä huomautetaan, että haittaohjelma ei kuitenkaan ole päässyt käsiksi salasanoihin tai muuhun arkaluonteiseen sisältöön. Pääasiassa se on voinut kerätä tietoa sovelluksista ja laitteen tiedoista.

Listan ehdottomasti suosituin sovellus on WeChat, jonka käyttäjiä on maailmanlaajuisesti satoja miljoonia. Listan lisäksi muita saastuneita sovelluksia on noin 60, mutta Applen mukaan niiden käyttäjäkunta on huomattavasti pienempi.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.