Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft julkisti Lumia 950:n ja 950 XL:n

Manu Pitkänen

Microsoft julkisti Lumia 950:n ja 950 XL:n
Microsoft esitteli tänään lehdistötilaisuudessaan ensimmäiset Windows 10 -pohjaiset älypuhelimet. Kunnia lankesi Lumia 950:lle ja sen kookkaammalle sisarmallille Lumia 950XL:lle.

Puhelimissa käytetään Qualcommin Snapdragon 808- ja 810-järjestelmäpiirejä (950; 950XL), joiden jäähdytysratkaisuksi Microsoft on yllättäen päätynyt nestejäähdytykseen. Puhelimissa käytetään myös QHD-tasoisia 5,2 ja 5,7 tuuman OLED-näyttöjä (joista suurempi löytyy luonnollisesti XL-mallista). OLED-näyttöjen käyttö ei kuitenkaan tällä kertaa tarkoita vilkaisunäytöstä tinkimistä (kuten Lumia 930:n kohdalla kävi).
Kameratekniikan osalta Microsoft hyödyntää Lumia 950 -sarjalaisissa 20 megapikselin kennoa, "viidennen sukupolven" optista kuvanvakainta sekä kolmois-LED-salamaa. Kameralla voidaan kuvata tarvittaessa 4K-tasoista videota. Tosikuvaajia miellyttänee sekin, että Microsoft on päättänyt lisätä puhelimiin muistikorttipaikan, mikäli sisäinen 32 gigatavun muisti ei riitä.

Liitäntöjen suhteen Microsoft on sivuuttanut vanhat USB-portit ja siirtynyt uuteen USB-C-porttiin, johon kaapelin voi kiinnittää kummin päin tahansa.

Lumia 950 ja 950XL tulee saataville marraskuussa. Puhelimien suositushinnat ovat 549 ja 649 dollaria.

Tarkat tekniset tiedot löytyvät Microsoftin tuotesivuilta (Lumia 950Lumia 950 XL).

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja