Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung puuhaa kovaa vastinetta iPhone 6s:n tehopiirille

Manu Pitkänen

Samsung puuhaa kovaa vastinetta iPhone 6s:n tehopiirille
Apple yllätti käytännössä koko puolijohdeteollisuuden vuonna 2013 esittelemällä sen omaan 64-bittiseen arkkitehtuuriin perustuvan A7-järjestelmäpiirin. Käytännössä kaikki muut ovat joutuneet luottamaan ARM:n 64-bittisiin Cortex-ytimiin, mutta ensi vuonna Androidillakin aletaan nähdä enemmän kustomoituja 64-bittisiä ytimiä.

Qualcommilta on luvassa Kryo-ytimellisiä Snapdragoneita, mutta Samsungiltakin on tulossa sen omaan Mongoose-arkkitehtuuriin perustuva Exynos-järjestelmäpiiri. Samsung alkoi tänä vuonna hyödyntää ponnekkaammin omissa lippulaivoissaan sen oman puolijohdeyksikön kehittämiä Exynos-piirejä, mutta niissä käytettiin silti vielä suoritinytimien osalta "hyllytavaraa" (eli Cortex-ytimiä).

Ensi vuonna Samsung aikoo kuitenkin siirtyä Exynoksissa omiin suoritinytimiin. Esimakua tulevan piirin suorituskyvystä on jo saatu, kun Weibossa julkaistiin Exynos M1:ksi nimetyn piirin väitetyt suorituskykytulokset. Tulosten mukaan piirin kehitysversio saavuttaisi 2,3 gigahertsin kellotaajuudellaan Geekbenchissä pisteet 2294 ja 6908 (single-core / multi-core). Se on selvä parannus nykyisen Exynos 7420:n nakuttamiin pisteisiin (1486 ja 4970), mutta häviää kuitenkin vielä single-core-pisteiden osalta Applen A9:lle (2487 ja 4330 pistettä). Samsungilla on kuitenkin vielä useampi kuukausi aikaa optimoida piirinsä suorituskykyä.Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.