Apple aikoo lisätä Intelin piirin seuraavaan iPhoneen?

Manu Pitkänen

Apple aikoo lisätä Intelin piirin seuraavaan iPhoneen?
VIA Telecomin omaisuuserien myymisen Intelille arveltiin laukaisevan uudelleen spekulaatiot Applen ja Intelin modeemiyhteistyöstä – ja niin myös kävi.

VentureBeatin Mark Sullivan kirjoittaa Intelin koonneen tuhannen insinöörin joukon luodakseen iPhoneen soveltuvan modeemin. Modeemia rakennetaan Intelin aiemmin tänä vuonna esittelemän XMM7360:n ympärille ja piiri saattaa päätyä iPhoneen jo ensi vuonna. VentureBeat kertoi Intelin ja Applen kypsyvästä yhteistyöstä jo tämän vuoden keväällä.

Yhteistyö saattaa kariutua koska tahansa, mikäli Intel ei pysy sille asetetussa aikataulussa. Jos kaikki osuu nappiin, ei se vielä takaa Intelille pääsyä kaikkien uusien iPhonien sisuksiin. Apple saattaa hyödyntää Intelin modeemia vain tietyillä markkina-alueilla, jolloin päävastuu matkapuhelinverkkoteknologian toimittamisesta olisi edelleen Qualcommin harteilla.



Syy miksi spekulaatiot käynnistyivät nyt uudelleen on käytännössä se, että Intelin VIA Telecomilta ostamien omaisuuserien mukana siirtyi myös CDMA-verkkoteknologiaa. Intelin modeemit eivät ole tukeneet tätä teknologiaa, minkä vuoksi ne ovat epäyhteensopivia yhdysvaltalaisen Verizonin ja muutamien aasialaisten operaattoreiden verkkojen kanssa. Qualcommin lisäksi vain MediaTekiltä on löytynyt kilpailukykyisiä CDMA-tuella varustettuja modeemeita.

Intelille Apple-yhteistyö olisi tietysti tuhannen taalan paikka tehdä läpimurto mobiilimarkkinoille, missä se on lukuisista yrityksistä huolimatta epäonnistunut tähän saakka. Intelin ja Applen yhteistyöstä voi kehkeytyä ajan myötä myös paljon syvempi: Apple voisi integroida Intelin modeemin osaksi Ax-järjestelmäpiirejään ja mahdollisesti valmistuttaa piirit Intelin tuotantolaitoksissa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.