Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen rahakone ei hidastele: iPhone-myynti teki uuden ennätyksen

Manu Pitkänen

Applen rahakone ei hidastele: iPhone-myynti teki uuden ennätyksen
Apple on julkaissut heinä-syyskuun tuloksensa, joka rikkoi jälleen aiemmat saman ajankohdan ennätykset. Liikevaihto nousi 51,5 miljardiin dollariin ja liikevoitto oli 14,6 miljardia dollaria.

iPhoneja toimitettiin yhteensä 48 miljoonaa kappaletta, kun vuosi sitten puhelimia liikkun 39,3 miljoonaa kappaletta. Myös Mac-tietokoneiden toimitukset olivat kasvussa. Sen sijaan iPadin myynti yskii edelleen. Vuosineljänneksen aikana Apple toimitti 9,9 miljoonaa tablettia, kun vuosi sitten päästiin vielä 12,3 miljoonan laitteen toimituksiin. Taustalla on tablettien yleinen lasku trendi, mutta Applen laitepäivityksetkin poikkesivat totutusta: iPad Air 2 ei saanut seuraajaa, eikä iPad Pron myynti ole vielä alkanut.

Kiinassa Applen liiketoiminta kasvoi vuositasolla peräti 99 prosenttia.

Muiden tuotteiden kategoria, johon Apple niputtaa Apple TV:n, Apple Watchin, Beats-tuotteet, iPodin ja Apple-brändätyt lisälaitteet, toi yhtiöön liikevaihtoa kolme miljardia dollaria. Kasvua vuoden takaiseen on 61 prosenttia, mistä voidaan laittaa Apple Watchin piikkiin.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.