Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple valmistautuu sisätilapaikannukseen: Uusi sovellus julkaistu

Manu Pitkänen

Apple valmistautuu sisätilapaikannukseen: Uusi sovellus julkaistu
Sisätilapaikannus on yksi mobiiliteknologian kestopuheenaiheita, mutta käytännössä sitä on hyödynnetty aika vähän. Apple on kuitenkin ottamassa askeleita sisätilapaikannuksen hyödyntämisessä, mistä osoituksena App Storeen ilmestynyt uusi Indoor Survey App -kartoitussovellus.

Ohjelman avulla yritykset ja muut organisaatiot voivat kartoittaa omat julkiset tilansa. Tuloksena saatavan kartan avulla yritykset voivat helpottaa asiakkaiden kulkua niiden tiloissa, mutta sen lisäksi kartat antavat mahdollisuuden parantaa myyntiä. Esimerkiksi ruokakauppa voisi ostoslistan perusteella kertoa missä päin liha- ja vihannesosastot ovat tai määrittää ostoslistan avulla optimaalisimman ostosreitin. Kaupan näkökulmasta lyhin reitti ei tietenkään ole välttämättä paras, joten myynninedistämistarkoituksessa jauhelihaa ostava asiakas voidaan yrittää ohjata tortillasipsihyllyn kautta kassalle (mikäli bonus-korttien tuottamasta datasta havaitaan, että jauhelihaa ostavien asiakkaiden listalta löytyy usein myös tortillasipsejä).Sisätilapaikannuksessa ja -kartoissa on myös potentiaalia mainostajien näkökulmasta: limuhyllyllä seisovaa asiakasta voidaan sovelluksen avulla vinkata kokeilemaan viime viikolla myyntiin tullutta uutta makuvaihtoehtoa. Tämä on toisaalta mahdollista jo nyt erilaisten beacon-majakoiden avulla, eikä siihen tarvita varsinaisesti sisätilakarttaa.

Sovellus on tarkoitettu Apple Maps Connect -palvelua käyttäville yrityksille, joten se ei toimi tavallisen kuluttajan iPhonessa tai iPadissä. Kaikki yrityksetkään eivät pääse mukaan, sillä sovelluksen käyttö vaatii kutsuun perustuvan rekisteröinnin.

Indoor Survey App kerää kartoitukseen tarvittavan tiedon yhdistämällä langattomen yhteyksien tuottaman datan iPhonen sensoreiden tuottamaan dataan. Apple osti muutama vuosi sitten WiFiSLAM-nimisen sisätilapaikannusyrityksen, joka hyödynsi kartoituksessa Wi-Fi-signaaleita.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja