Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia testaa mullistavaa tekniikkaa – ehkäisee mobiilinetin ruuhkautumisen

Manu Pitkänen

Nokia testaa mullistavaa tekniikkaa – ehkäisee mobiilinetin ruuhkautumisen
Nokia on päättänyt testata toimiiko yhdysvaltalaisen Steve Perlmanin kehittämä pCell-verkkoteknologia mainoslupausten mukaisesti myös käytännössä. Perlmanin perustama Artemis Networks ja Nokia Networks aloittavat testit ensi vuonna.

Perlman loi pCell-teknologian ratkaisuksi matkapuhelinverkkojen ruuhkautumiseen tilanteissa, joissa saman tukiaseman piirissä on useita laitteita. Käytännössä ruuhkatilanteita tulee vastaan esimerkiksi urheilustadioineilla ja lentokentillä. Operaattorit ovat vastanneet haasteisiin lisäämällä tukiasemien määrää paikallisesti, mutta samalla häiriöt kasvavat.

pCellin ajatuksena on luoda pieni paikallinen "solu" kunkin laitteen ympärille sen sijaan, että turvauduttaisiin pelkästään tukiaseman laaja-alaiseen soluun. Laboratoriotesteissä tekniikan on huomattu parantavan verkon suorituskykyä jopa 50-kertaiseksi. Nokia haluaa nyt selvittää, että pärjääkö teknologia yhtä hyvin todellisissa käyttötilanteissa.Nokian teknologiajohtaja Hossein Moiinin mukaan hän ei ole täysin myyty teknologian toimivuudesta, mutta hän on kuitenkin hyvin toiveikas.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.